Фалитът на третия по големина туроператор в Европа – германският

...
Фалитът на третия по големина туроператор в Европа – германският
Коментари Харесай

Фалитът на FTI ще засегне почивката на 20 хил. германци у нас

Фалитът на третия по величина туроператор в Европа – немският " Еф Те И груп " (FTI Group), ще засегне почивката на близо 20 000 германци за България, какъвто е годишният размер на концерна за Черноморието ни. Това оповестява уеб сайтът TravelNews като цитира Асоциацията на инкаминг организациите в България (AIA), която сплотява представителствата на огромните непознати туроператори у нас.

Очакванията са въпреки всичко туристите да бъдат пренасочени към други немски туроператори, които продават туристически пакети за българското Черноморие - TUI, DER Touristik, Alltours и Schauinsland-Reisen. Всички те дружно пълнят общи чартъри до Бургас и Варна. Част от немските туристи обаче може да се откажат от отмора в България.

„ Седалките на FTI в полетите бързо ще бъдат заети от другите немски туроператори, защото има дефицит на самолети от Германия до България “, споделиха от асоциацията. Същото ще се случи и с местата в хотелите по Черноморието ни, които работят с FTI. 

FTI Group подаде в понеделник иск до районния съд в Мюнхен за оповестяване в неплатежоспособност. Като причина за банкрута се показват намалелите резервации, както и множеството искове за предварителни заплащания от снабдители, които компанията не може да извърши. 

За FTI работят 11 000 души по целия свят, като компанията оферираше екскурзии и почивки до повече от 40 страни в света, в това число и до нашите курорти " Слънчев бряг " и " Златни пясъци ".

Фалитът на третия по мащаб туроператор в Европа нанася големи вреди на гръцкия туризъм, оплакаха се още същия ден локални хотелиери, на които FTI има неизплатени отговорности за 2 млн. евро от предходната година. В момента има над 7500 туристи с ваучери от тази организация, които към този момент са на отмора в Гърция. Те ще приключат почивката според резервацията, само че се анулират всички последващи резервации. Най-силно са наранени хотелите на островите Крит, Родос и Кос, където това лято от същия туроператор се чакаха 100 000 немски туристи. Поради огромното търсене тук-там за отмора от южната ни съседка също чакат огромна част от анулираните резервации  бързо да се покрият от други туристи.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР