Държавното млекопреработвателно предприятие Ел Би Булгарикум ще продава своите продукти

...
Държавното млекопреработвателно предприятие Ел Би Булгарикум ще продава своите продукти
Коментари Харесай

Продуктите на Ел Би Булгарикум ще се предлагат в повече магазини в страната

Държавното млекопреработвателно дружество " Ел Би Булгарикум " ще продава своите артикули и мрежата магазина на Централния кооперативен съюз (ЦКС).

Държавната компания предлага на крайните си клиенти краве сирене за 12,90 лева./кг. и кашкавал за 15,90 лева./кг. Това ще бъде цената, на която ще се продават и в комерсиалната мрежа на ЦКС. Споразумението бе подписано в Министерството на стопанската система в наличието на служебните министри на стопанската система Никола Стоянов и земеделието Явор Гечев.



Снимка: БГНЕС

Изпълнителният шеф на " Ел Би Булгарикум " Владимир Русев изясни, че държавната компания има подготвеност да започва със 100 тона подготвена продукция, като първата доставка в магазин в София ще бъде осъществена още през днешния ден.

" Започваме зареждане на магазините в София и Пловдив, а поетапно ще бъдат изпълнени доставки и до магазините в другите обитаеми места ", уточни Русев.

Той акцентира, че това е единствено първата стъпка от един развой, който е обвързван с увеличение на мощностите и потенциала на компанията, а на по-късен стадий и разширение на продуктовата гама.

Споразумението сред " Ел Би Булгарикум " и Централния кооперативен съюз е една пазарна стъпка за оживление на пазара. Като такова го дефинира служебния стопански министър Никола Стоянов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР