Държавното дружество Главно управление строителство и възстановяване (ГУСВ), което е

...
Държавното дружество Главно управление строителство и възстановяване (ГУСВ), което е
Коментари Харесай

ГУСВ да стане ПУЦ за неграмотни младежи, предлага министърът на отбраната

Държавното сдружение " Главно ръководство строителство и възобновяване " (ГУСВ), което е към Министерството на районното развиване, да работи като професионален образователен център (ПУЦ) за младежи, отпаднали от просветителната система, които нямат специалност и прехранване. Тази концепция е разискал вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов с районния министър Николай Ненков и е получил схващане, заяви самият Каракачанов в изявление за Би Ти Ви.

Зад абревиатурата ГУСВ в годините на социализма стоеше ръководството на така наречен Строителни войски - формирование, в което отбиваха наложителната военна работа най-вече младежи от етническите малцинства, а безплатният им труд беше употребен за строителство на жилищни блокове и инфраструктура.

" Говорил съм с Нанков да възстановим тази активност - нещо като ПУЦ, където те да отиват да се учат, ще бъдат хранени, обличани за 6-9 месеца да научат специалност и да схванат, че хлябът се изкарва с труд, а не с кражба ", сподели Каракачанов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР