Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо обвини Русия, че заплашва

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо обвини Русия, че заплашва
Коментари Харесай

Помпейо обвини Русия, че всява хаос в Средиземноморието

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо упрекна Русия, че заплашва стабилността на Средиземноморието и всява безпорядък в страните в района, съобщи Франс прес.

По този метод Помпейо отговори на своя съветски сътрудник Сергей Лавров, "който упрекна Съединени американски щати, че играят политически игри " в района. Според Помпейо съветският външен министър позволява "фактическа неточност и се пробва да пренапише историята ".

"Всъщност Съединени американски щати работят ефикасно с районните сътрудници и поддържат политическите процеси под егидата на Организация на обединените нации в Либия ", увери държавният секретар в Туитър. "Русия, от своя страна, подкопава вътрешната политика на страните към Средиземно море, поддържа бруталния сирийски деспот (Башар Асад - бел. АФП), и подхранва спора в Либия с посредничеството на съюзнически групи ", добави Помпейо.

"Русия продължава да заплашва стабилността на Средиземноморието, като употребява голям брой техники, с цел да популяризира дезинформация, да подкопава националния суверенитет и да всява безпорядък, спорове и разделяне измежду страните в района ", акцентира държавният секретар на Съединени американски щати. Освен това той порицава държанието на Москва в Либия, Гърция и Сирия.

Изявлението беше направено в деня, в който съветският президент Владимир Путин най-сетне поздрави демократа Джо Байдън за успеха му на президентските избори против Доналд Тръмп, отбелязва Агенция Франс Прес като прибавя, че сегашният американски президент не съумя да усъвършенства връзките с Русия. Той беше възпрепятстван от обвиняванията за съветска интервенция в успеха му през 2016 година и от враждебността на американската политическа класа към Кремъл.

Путин изчака повече от месец след оповестяването на успеха на Байдън, преди да го поздрави. Руския президент акцентира, че е подготвен да сътрудничи и контактува с новоизбрания си американски сътрудник.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР