Държавният секретар на САЩ Майк Помпео обяви вчера името на

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео обяви вчера името на
Коментари Харесай

Малинов: Не познавам Миталов, не съм го срещал

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео разгласи през вчерашния ден името на съдията от Специализирания углавен съд Андон Миталов, който получава "черен щемпел " за Съединени американски щати "за присъединяване му в сериозна корупция. В качеството си на длъжностно лице Миталов е взел участие в корупционни дейности, които подкопават върховенството на закона и съществено компрометират независимостта на демократичните институции в България ". Андон Миталов е съдията, който пусна упрекнатият в шпионаж Николай Малинов на среща с Путин.

От изявлението на Майк Помпео не излиза наяве защо арбитър Миталов търпи това наказване. На жена му и детето му също са наложени санкции. Не желая да разясня тази тематика. За чисто правните въпроси поканете прокурори и адвокати, които ще могат да бъдат по-полезни и изчерпателни. По-скоро желая да разясня работа ли е на Съединени американски щати да раздава по този начин правораздаване, съобщи тази заран пред бТВ ръководителят на придвижване "Русофили " Николай Малинов.

"Аз не познавам този арбитър. Процедурата е по този начин устроена, че аз нямам никаква концепция по какъв начин е разпределен съдията по моето дело, в никакъв случай не съм го срещал и не го познавам. Миналата седмица на мен ми беше неразрешено да пътувам до Русия, Индия и Сърбия от различен арбитър, тъй като срещите ми били маловажни. Трябва ли в този момент тези три страни да съдят България, тъй като не ме пуска? За мен американците раздават правораздаване без да изчакат решението на българския съд, което е безусловно неприемливо. Пак ще повторя, че в известието на Съединени американски щати на никое място не излиза наяве, че той е осъден поради моя случай. Някой хвърля обвинявания без да дава никакви доказателства. Включително и за мен няма никакви доказателства за шпионаж. Движение "Русофили " няма никакво зловредно въздействие. Единственото, което ние желаеме да създадем, е България да не се трансформира във фронтова линия без значение хибридна ли е, студена ли е, гореща ли е. Това е настояването и на премиера и той нееднократно го е споделял ", даде образец Малинов.

"Българският съд ще вземе решение дали съм отговорен. Това решение не може да бъде взето нито от прокуратурата, нито от Съединени американски щати, нито от Майк Помпео. Когато българският съд ме пусна в Русия преди време е отговорен, а в този момент, когато не ме пуска в Сърбия, Индия и Русия, тези страни би трябвало ли да обвинят съда? Въобще не е правилно изказванието, че няма да се върна и мога да се укрия. Нали преди два месеца бях в Русия и се върнах. Ако желаех, още тогава щях да се скрия и да не се връщам. Аз съм българския родолюбец и желая да работя за България. Решението на Съединени американски щати за арбитър Миталов е оскърбление и удар за България. Не може Вашингтон да се меси във вътрешните ни работи. Не може Америка да осъжда български арбитър преди българският съд да го е осъдил. В Русия гледа на това с подигравка ", разкри ръководителят на придвижване "Русофили ".

"С неспокойствие очаквам доказателствата, че Русия оказва помощ на Цветан Василев. Аз с този човек от дълго време съм завършил всевъзможни взаимоотношения. Това съм го казвал и различен път във вашето студио. С Цветан Василев нямам никаква връзка от доста години и не скърбя. Вчера се чух с военачалник с Решетников и не укривам това. Каза ми, че влиза в болница. Той през днешния ден е рожденик и ние сме другари. С съветския дипломат също имаме традиция да се връщаме един път годишно и я съблюдаваме. Аз съм международник и имам доста другари, от които няма защо да се срамя ", безапелационен бе Николай Малинов и добави, че изгонването на съветските дипломати от България е опит за повреждане и нагнетяване на българо-руските връзки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР