Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън защити решението да спре

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън защити решението да спре
Коментари Харесай

САЩ може да спре още оръжейни доставки за Израел при нахлуване в Рафах

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън отбрани решението да спре доставката на 3500 бомби за Израел заради опасения, че те могат да бъдат употребявани в град Рафах в Газа.

По думите на Блинкън на Израел му липсва " благонадежден проект " за отбрана на към 1,4 милиона цивилни, укриващи се в южния град на анклава.

Пред ABC News`This Week Блинкън изясни, че президентът Джо Байдън остава решен да помогне на Израел да се отбрани и че пратката от 3500 бомби е единственият американски оръжеен пакет, който е спрян.

Това може да се промени, сподели той, в случай че Израел стартира пълномащабно нахлуване против Рафах - както и твърди, че с цел да изкорени бойците на ръководещата формация " Хамас ".
 Байдън стопира оръжия на Израел при атака в Рафах
Байдън стопира оръжия на Израел при атака в Рафах

След като Съединени американски щати краткотрайно стопираха доставката на бомби за Израел

" Байдън даде ясно да се разбере на Израел, че в случай че стартира тази огромна военна интервенция в Рафах, тогава има избрани системи, които няма да поддържаме и доставяме за тази интервенция ", съобщи Блинкен.

" Имаме същински опасения по отношение на метода, по който се употребяват ", добави той. Израел би трябвало да има явен, благонадежден проект за отбрана на цивилните, който не сме виждали, удостовери държавният секретар на Съединени американски щати.

Рафах е дом на към 1,4 милиона палестинци, множеството от които са разселени от други места в Газа заради борби и израелски бомбардировки, на фона на изострен дефицит на храна и вода.
 Израелската войска продължава
Израелската войска продължава " лимитирани " интервенции в Рафах

Съединени американски щати предложили помощ с разследваща информация против отвод от атака в Рафах
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР