Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън казал на емира на

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън казал на емира на
Коментари Харесай

Блинкън притиснал Катар да изгони Хамас

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън споделил на емира на Катар Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани, че Катар би трябвало да изгони Хама с, в случай че палестинската организация продължава да отхвърля съглашението за преустановяване на огъня с Израел, заяви " Вашингтон пост ".

Политическото управление на Хамас е със седалище в Катар от 2012 година насам по искане на Съединените щати.

Според един неизвестен посланик, осведомен с въпроса, Катар към този момент е споделил на управлението на Хамас, че би трябвало да " създаде авариен проект за престояване, в случай че се наложи да изоставен ".

Друг чиновник обаче декларирал, че оказването на напън върху политическото звено на Хамас няма да има никаква цел, защото " хората, които вземат решенията, са в Газа и не ги интересува къде се намира политическият им офис ".

Преди дни Катар уточни, че няма съображение да закрие представителството на Хамас в Доха , до момента в който не престават напъните му за ходатайство за преустановяване на огъня в Газа.
 Джо Байдън беседва с водачите на Катар и Египет
Джо Байдън беседва с водачите на Катар и Египет

Ивицата Газа и Хамас са били съществени тематики

Говорителят на Министерството на външните работи Маджид ал Ансари напомни, че Катар остава зает с посредническата си задача, макар че преосмисля ролята си, защото е " отчаян от офанзивите " против напъните му .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР