Държавният секретар на Съединените щати Майк Помпейо пристига в Сочи

...
Държавният секретар на Съединените щати Майк Помпейо пристига в Сочи
Коментари Харесай

Майк Помпейо пристига в Сочи за среща с руския външен министър Сергей Лавров

Държавният секретар на Съединените щати Майк Помпейо идва в Сочи за среща с съветския министър на външните работи Сергей Лавров. Очаква се Помпейо да бъде признат и от президента Владимир Путин. Ситуацията на Корейския полуостров, Венецуела, Сирия, Афганистан и нуклеарната договорка с Иран са измежду тематиките, които ще бъдат разисквани на днешните договаряния в Сочи.

Вчера Сергей Лавров съобщи, че чака от Помпейо да разбере по какъв начин американците възнамеряват да излязат от рецесията, която сътвориха с едностранното си отдръпване от съглашението с Техеран. Контролът над въоръженията и бъдещето на изтичащия следващата година руско-американски Договор за стратегическите настъпателни оръжия също са в дневния ред на идните договаряния. Очаква се да бъдат разисквани и опциите за нова среща сред президентите на Русия и на Съединените щати Владимир Путин и Доналд Тръмп.

Руският президент Владимир Путин ще посети през днешния ден най-големия изпитателен център на съветските въздушно-космически сили, преди да одобри американския държавен секретар Майк Помпейо. „ Държавният глава ще участва на проява на военновъздушна техника и на перспективни оръжия “, прецизира в декларация съветското президентство. Демонстрацията ще се състои в Държавния летателно-изпитателен център на министерството на защитата на Русия в Астраханска област.

Владимир Путин постоянно популяризира съветската военна техника. Този път той ще участва на проява в деня, в който ще има среща с американския държавен секретар в Сочи, в миг, когато тематиката за разоръжаването се трансформира в един от мотивите за различия сред Москва и Вашингтон, отбелязва Франс прес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР