Израел не е замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим

...
Израел не е замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим
Коментари Харесай

„Не бяхме ние“: Израел отрича участие в смъртта на иранския президент

Израел не е забъркан в гибелта на иранския президент Ебрахим Раиси, умрял в хеликоптерната злополука дружно с няколко негови доближени. Това е декларирал израелски чиновник, представен от Ройтерс, заяви Българска телеграфна агенция.

" Не бяхме ние ", сподели чиновник, поискал анонимност.
Свързани

Междувременно, десетки са загинали и ранени след израелски въздушен удар в Ивицата Газа. На фона на това Израел съобщи, че силите му са ликвидирали висш командир в Рафа. А от своя страна пред студенти в Атланта президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че е призовал за прекратяване на огъня.

 

Най-малко 35 души са били убити при въздушен удар в централната част на Газа. Сред тях са седем деца и девет дами. Това съобщиха от болница Ал-Акса. От заведението допълват, че броят на починалите при удара в лагера Нусейрат непрестанно нараства. Според тях изглежда, че доста от жертвите са в следствие от разрушаването на блок в региона.

От своя стран,а израелските отбранителни сили в допълнение обясниха сухопътните си интервенции към бежанския лагер Джабалия в северната част на Газа. Армията съобщи, че е нанесла десетки удари в региона, с цел да подкрепи силите, които се борят с „ въоръжени терористични кафези “ на място. Те прибавиха, че „ бойците са разкрили огромни количества оръжия, в това число експлозиви, противотанкови ракети, автомати Калашников, дронове и гранати “. Впоследствие стана ясно, че израелските военновъздушни сили са умъртвили почитан войник на Хамас в Рафа.

На собствен ред президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че е призовал за „ неотложно преустановяване на огъня “ в Газа. Това стана по време на тирада по случай края на образователната година в колежа „ Морхаус “ в Атланта. Изказването му идва на фона на яростните пропалестински митинги в университетите в цялата страна.

 
Заради филантропичната рецесия в Газа призовах за неотложно преустановяване на огъня. Работя непрекъснато за построяването на дълготраен и резистентен мир.
Джо Байдън, президент на Съединени американски щати

В отчет на организация на Организация на обединените нации, се споделя, че Газа е изправена пред „ тежко “ продоволствено състояние, защото едвам 300 камиона с помощи са влезнали в линията, откогато Израел предприе набези срещу Рафа. На 7 май израелските сили завзеха палестинската страна на граничния пункт с Египет, което докара до прекъсване на доставките на помощи там. Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси съобщи, че повече от 3000 „ метрични тона храна в главните хранилища са станали недостъпни за сътрудниците в региона на продоволствената сигурност заради продължаващите военни дейности “.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР