Държавният секретар на жандармерията Серж Желе, който катапултира от хеликоптер

...
Държавният секретар на жандармерията Серж Желе, който катапултира от хеликоптер
Коментари Харесай

Мадагаскарски генерал оцеля след авиокатастрофа, плувал 12 часа, за да се спаси

Държавният секретар на жандармерията Серж Желе, който катапултира от хеликоптер на военновъздушните сили край североизточния бряг на Мадагаскар, когато той се разрушил, е плувал от мястото на злополуката в океана до брега в продължение на 12 часа и по този начин се е избавил, оповестява Франс прес.

" Моето време за гибел още не е пристигнало ", цитира организацията 57-годишния военачалник, който бил изваден на брега от риболовци. " Нямам пострадвания, единствено лека хипотермия. Ще мога да се върна на работа в границите на идващите 24 часа ", добавя той.

Хеликоптерът на мадагаскарските военновъздушни сили, в който са били Желе и още трима души, се разруши следобяд на 20 декември. Държавният секретар, отговарящ за националната жандармерия, се прибирал от среща с премиера на Мадагаскар и министъра на защитата. Обсъждали избавителната интервенция поради транспортен съд със 130 пасажери, който е потопен предходния ден край крайбрежията на острова.

Днес сутринта министерството на защитата на Мадагаскар заяви, че и четиримата души на борда на хеликоптера са изчезнали. Обаче по-късно се разбра, че двама са катапултирали и са се избавили, единият от които е точно Желе. При това Желе е плувал близо 12 часа от мястото, където се е разрушил хеликоптерът, до брега.

Според известията генералът е употребявал възглавницата на седалката на хеликоптера като избавителен пояс. Продължава издирването на останалите двама военни, които са били в хеликоптера.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР