Ще върнем здравия разум в 50-ия парламент. Текстовете в Конституцията

...
Ще върнем здравия разум в 50-ия парламент. Текстовете в Конституцията
Коментари Харесай

Тошко Йорданов заговори за промяна в конституцият: Текстовете са вредни и не работят

Ще върнем здравия разсъдък в 50-ия парламент. Текстовете в Конституцията са нездравословни и не работят.

Това сподели в " Денят стартира " по Българска национална телевизия ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов, като заприказва за нови промени в главния закон.

На въпроса с кого ще работят в бъдещото Народно заседание, отговори: " С всички, които мислят по този метод. Другите партии много постоянно си трансформират мнението и се надявам, че с помощта на нас здравият разсъдък ще се появи и при тях и ще постъпим вярно ".

Йорданов, който беше ръководител на краткотрайната комисия по проблема с Агенция " Митници " уточни, че задачата й е било информиране на обществеността за случая. Според него има задоволително доказателства за тежка корупционна скица и контрабандни канали в митниците с протекцията на висши държавни чиновници.

" Бойко Рашков пристигна прочувствено, сподели някакви неща, стана и избяга. Не отговори на въпросите по какъв начин двама души, които са в ареста за контрабанда (Стефан и Марин Димитрови - б.р.), му влизат в кабинета 10-15 пъти импровизирано. Има обстоятелства, че са гостували при Рашков непрекъснато, прескачали са цялата верига, всички, които оперативно чакат да си правят работата. Влизат и излизат. Всички неща, които Рашков споделя, би трябвало да бъдат подлагани на подозрение. Асен Василев два пъти излъга, като сподели, че не ги познава. В комисията пристигна шефът на ДАНС и сподели, че имат засечена връзка сред Василев и един от двамата и са обсъждали кого да сложат за началник на Министерство на вътрешните работи - Хасково ".

Йорданов изпитва съществени подозрения дали прокуратурата ще докара случая до дъно.

" ПП-ДБ нямат право да приказват за прокуратура и ДАНС, тъй като те бяха ръководещи 9 месеца. Съдебната им промяна докара до промяна на Гешев с другия основен прокурор, който те също не харесват ", сподели още той.

 

Бойко Рашков си е чествал рождения ден в министерството - там не е мястото, заяви в ефира на Българска национална телевизия Тошро Йорданов, ръководител на ПГ на Има Такъв Народ и лидер на две листи за 50-я парламент.

 

" Когато се вършат такива комисии като тази за " Нотариуса " е да се свърши работа или да не се свърши работа, да замажат очите на хората. Комисиите се привикват по разпореждане на ръководителя на комисията.

И зависи дали той желае да свърши работа. Тук идва и съвестта на всеки народен представител да отиде на работа и да си свърши работата.

Доказателствата би трябвало да ги събира прокуратурата. Комисията може да извика някакви хора да дадат информацията ", това съобщи ръководителят на ПГ на " ИТН " (ИТН) Тошко Йорданов.

" Има задоволително доказателства за корупция в митницата. Бойко Рашков се изплаши и не отговори на въпросите. Ако някой е заплетен в каша, ще откри метод да си измие ръцете с история. Отварям скоба да кажа, че си е чествал рождения ден в министерството, там не е мястото. Министерствата не са празненство центрове. Всяка негова дума би трябвало да се подлага на подозрение ", разкри Йорданов в утринния блок на Българска национална телевизия.

" Той е имал е диалог кой да сложат отпред на Министерство на вътрешните работи Хасково, а Капитан Андреево се ръководи от МВР-Хасково. Преценете сами какво значи това.

Имам подозрения дали прокуратурата докарват такива каузи до дъно или ги употребява за шантаж на политиците. Имаме задоволително доказателства, че имаме контрабанден канал, отпред с шефката на митницата, която е назначена от Асен Василев.

Бойко Рашков твърди, че инцидентно са били на рождения му ден, а се оказват негови чести посетители.

Вероятно тези канали в действителност съществуват и всяка идната власт ги взема под своя протекция. Трябва да има отмъщение за съответно нещо ", сподели Йорданов.

" Асен Василев два пъти излъга два пъти непосредствено, че не е познавал Стефан и Марин Димитрови. Дойде шефът на ДАНС и сподели, че има засечена връзка сред Асен Василев и сред един от двамата, в която те разискват кой да сложат за началник на Министерство на вътрешните работи Хасково ", уточни още той.

" Обществото ни е болно и би трябвало да стартира да се лекува.

Ние като цяло не сме добре работещо общество. Институциите работят добре при крепко общество ", добави депутатът на Слави Трифонов.

" Съдебната промяна е една дъвка. Цялото произвеждане на ПП-ДБ е бутафория.

Христо Иванов не схваща нищо. Той пълзеше при Делян Пеевски, а не противоположното.

Определено се работи в посока, в която желаеме всички да кръстосан връзки на властта с бизнеса. Има доказателства, а към този момент до каква степен ще го докарат, е различен въпрос.

Комисията " Нотариуса " е да се канят верните хора и да се зададат верните хора. Никола Минчев да си беше конструирал вярно комисията и да си беше приключил работата ", отсече Йорданов.

Той разяснява и идните избори:

" Ние ще върнем здравия разсъдък в 50-ия парламент. Само " ИТН " си стои зад думите. Театърът, който се разигра в 49-ия, е време да завърши ".

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР