Държавният глава Румен Радев свиква на допълнителни консултации парламентарно представените

...
Държавният глава Румен Радев свиква на допълнителни консултации парламентарно представените
Коментари Харесай

Радев свиква допълнителни консултации за излъчване на председател на ЦИК

Държавният глава Румен Радев привиква на спомагателни съвещания парламентарно показаните партии и обединения за лъчение на ръководител на ЦИК.

Причината е отдръпването на единствената номинация за поста от страна на ГЕРБ-СДС – тази на Красимир Ципов. Консултациите ще са на 7 май в постройката на президентството.

След това Румен Радев ще организира чуване на препоръчаните от парламентарно показаните партии и обединения претенденти за членове и управление на ЦИК.

Тази заран на конференция министър председателят в оставка Бойко Борисов разгласи, че отдръпват кандидатурата на Красимир Ципов.

„ Това, че Красимир Ципов остана единственият претендент за ръководител на ЦИК беше капан и вие скочихте в него. Едните споделят, че за едните трябват машини, само че какъв брой, кой ще си постави главата в торбата - ръководителят. Благодаря, само че не ни е нужно. Затова ги събрах и го взехме решение. Уж са в сговор, само че единствено против нас. Сега разбрах за какво Радев бави държавното управление. Аз на съвет желая да бъда оторизиран, с цел да отида. Видя се, че нито има стратегия, нито политически дейности “, сподели Борисов.

Красимир Ципов от своя страна съобщи, че не се опасява да бъде ръководител на ЦИК. По думите му обаче всички останали партии още веднъж са избягали от отговорност.

От " ИТН " през вчерашния ден предложиха Камелия Нейкова само за зам.-председател макар апелите на други политически сили по време на диалозите.

Процедурата предвиждаше при липса на консенсус и повече от един претендент да има чоп, само че в създалата се обстановка нито имаше консенсус, нито чоп.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР