Държавният глава на САЩ Джо Байдън е благодарил на германския

...
Държавният глава на САЩ Джо Байдън е благодарил на германския
Коментари Харесай

Байдън похвали Олаф Шолц и се захласна по Германия

Държавният глава на Съединени американски щати Джо Байдън е благодарил на немския канцлер Олаф Шолц за неотдавнашното " историческо " решение да бъдат увеличени разноските за защита, оповестиха от Белия дом след двустранната им среща на форума на Г-7 в Елмау, съобщи ДПА.

Президентът приветства историческия ангажимент на Германия да усили доста разноските за защита и да  извърши уговорките си към НАТО, което ще укрепи дълготрайната възпираща и отбранителна позиция на алианса, се споделя в известие на Белия дом.



В края на февруари Шолц разгласи голямо нарастване на разноските, с цел да бъде приведена Германия в сходство с задачите на НАТО за обособяване на 2% от Брутният вътрешен продукт за защита, в подтекста на преосмислянето на външната политика на Федерална Република Германия на фона на войната на Русия в Украйна.

Г-7 и НАТО би трябвало да останат единни пред съветската експанзия в Украйна, сподели още Байдън по време на диалога си с немския канцлер.

" Трябва да останем дружно. Руският президент Путин се надяваше, че по един или различен метод НАТО и Г-7 ще се разединят, само че ние не го направихме и няма и да го създадем ", уточни Байдън пред Шолц.

" Мисля, че ние можем да преминем през всичко това и да излезем от него по-силни ", добави американският президент, визирайки съветската инвазия в Украйна и взаимните старания на западните страни, в частност на Съединени американски щати и Германия да отвърнат на спора.

Байдън благодари също по този начин на Шолц за проявеното от негова страна водачество в западния отговор на украинската рецесия.









Снимки: АП и Президентски офис на Съединени американски щати

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР