Държавният глаав Румен Радев призова генералите да заемат активна позиция

...
Държавният глаав Румен Радев призова генералите да заемат активна позиция
Коментари Харесай

Президентът към генералите: Мълчанието за финансирането на армията може да е скъпо

Държавният глаав Румен Радев прикани генералите да заемат дейна позиция по отношение на финансирането за въоръжаването на армията, защото мълчанието им през днешния ден може да коства скъпо на данъкоплатците на следващия ден. Тези думи той насочи в словото си след приемането на парадните войски в центъра на София за Деня на храбростта и празника на българската войска в понеделник.

Призивът му идва ден преди за Съединени американски щати да отлети българсак делегация, която ще стартира договарянията с държавното управление на Съединени американски щати за склъчване на контракт с американсакта компания „ Локхийд Мартин “ за доставката на изтребители F-16, които бяха предпоченети пред шведската оферта на „ Сааб “ за „ Грипен “, поддържани от президента.

На парада участва и министър председателят Бойко Борисов и представители на държавното управление и Народното събрание.

Президентът също по този начин означи, че българската войска е призвана да бъде стожер на непоклатимост, държавност и парламентарен ред.

Думите му наподобяват като продължение на размяната на реплики през медиите с Борисов от преди към две седмици, когато министър председателят Борисов попита: “Когато висшият главнокомандващ приканва генералитета да не стои покорно да слуша и да гледа - към какво ги провокира, не е ли към тирания? “. Тогава Радев отвърна на думите на министър-предесдеталя, че " Ако има опасност за публичния ред и демокрацията в страната, тя не идва от Българската войска, а от тези политици и институции, които вършат по този начин, че морал и закон от ден на ден да се раздалечават ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР