Държавният доставчик Булгаргаз предлага цената на природният газ от май

...
Държавният доставчик Булгаргаз предлага цената на природният газ от май
Коментари Харесай

Булгаргаз изби рибата, иска огромен ръст на цената на газа

Държавният снабдител " Булгаргаз " предлага цената на природният газ от май да се усили с 38,6% по отношение на в този момент настоящата. Така 1 мегаватчас синьо гориво ще коства 157,73 лв.. В момента газът се продава за 113,73 лв. за мегаватчас.

Новата цена на газа ще стане факт едвам след решение на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР). Първо обаче ще бъде постановена цена на синьото гориво за април. Преди месец газовият снабдител оферираше понижение на цената до 113,85 лв. за мгвтч. След това обаче, цените на газът на международните пазари доближиха до рекордно високи стойности.

Така е дребна вероятността да бъде понижена цената на газа от април. Ако обаче това се случи, нарастването за май месец би било 38,5%. Окончателни оферти за новите цени, " Булгаргаз " ще внесе в КЕВР на 1 април и 1 май, надлежно.

При повишаване на природния газ с повече от 5% се чака смяна и на цената на парното и топлата вода. Ако бъде въведено нарастване от над 35%, това би означавало растеж на отоплението с сред 11 и 16 на 100.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР