Държавният авиационен оператор не съответства на европейските стандарти и не

...
Държавният авиационен оператор не съответства на европейските стандарти и не
Коментари Харесай

Гвоздейков: Държавният авиационен оператор няма да може да обслужва медицинските хеликоптери

Държавният авиационен оператор не подхожда на европейските стандарти и не може да обслужва медицинските хеликоптери. Това съобщи по време на чуване в парламентарната комисия по превоз и известия министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков.

Той уточни, че се постанова незабавна смяна в закона, тъй че сдружението да стане комерсиално и да може да извършва публично незабавната здравна помощ по въздух.

„ Промяната ще даде опция на Държавния авиационен оператор да бъде по-гъвкав и да усилва възнагражденията на личния състав, което ще реши казуса с дефицита на инженери и водачи. От друга страна, авиационният оператор ще продължи да извършва полетите със особено предопределение – да обслужва Министерски съвет, президентството, делегации, в случай че има. И двете действия ще могат да бъдат финансирани от страната с до 15 млн. евро и за момента плановете демонстрират, че тези суми няма да бъдат надхвърляни. Авиационният оператор ще има опция като независима юридическа и комерсиална единица да бъде оперативно независим, тъй като сега за всяко едно решение се търси утвърждението на министерството на превоза. Ще може да се генерира и рационална облага, в случай че се постановат и различен тип полети “, добави Георги Гвоздейков.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР