Държавният административен апелативен съвет (İDDK) призна за законно оттеглянето на

...
Държавният административен апелативен съвет (İDDK) призна за законно оттеглянето на
Коментари Харесай

Турция официално се оттегли от Истанбулската конвенция

Държавният административен апелативен съвет (İDDK) призна за законно отдръпването на Турция от Истанбулската спогодба за предварителна защита и битка с насилието против дами, оповестява телевизионният канал Habertürk.

Конвенцията на Съвета на Европа за предварителна защита и битка с насилието против дами и домашното принуждение (Истанбулска конвенция) е интернационално съглашение на Съвета на Европа против насилието против дами и домашното принуждение. Турция стана първата страна, утвърдила конвенцията на 14 март 2012 година През март 2021 година обаче президентът Тайип Ердоган разгласи отдръпването на Анкара от конвенцията, заявявайки, че задачата й е изменена и занапред нататък документът е " несъответстващ със обществените и фамилните полезности на Турция “. Европейски Съюз разкритикува това решение на Анкара.

" Държавният съвет за административни обжалвания (İDDK) призна решението за отдръпване от Истанбулската спогодба като в сходство със закона. Съветът с болшинство на гласовете реши да " отхвърли “ възраженията, че отдръпването от конвенцията опонира на закона. След като İDDK реши да се отдръпна от конвенцията в сходство със закона, Турция публично се отдръпна от Истанбулската спогодба “, заяви телевизионният канал.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР