Държавните и правителствени ръководители на Европейския съюз възнамеряват постепенно да

...
Държавните и правителствени ръководители на Европейския съюз възнамеряват постепенно да
Коментари Харесай

Лидерите на страните от ЕС обсъждат отказа от руски енергийни ресурси във Версай

Държавните и държавни ръководители на Европейския съюз имат намерение последователно да спрат да купуват съветски нефт, газ и въглища, с цел да понижат зависимостта от съветските енергийни запаси. Това се показва в проектодекларацията от срещата на върха на страните от Европейски Съюз в парижкото предградие Версай. Извадки от документа бяха представени от Ройтерс.

„ Изправени пред възходящата неустойчивост, стратегическа конкуренция и закани за сигурността, ние взехме решение да поемем по-голяма отговорност за нашата сигурност и да предприемем по-нататъшни решителни стъпки за подсилване на нашия европейски суверенитет, понижаване на нашата зависимост[от съветската сила и създаване на нов модел за напредък и вложения да 2030 година “, се споделя в плана на окончателния документ.

Агенцията отбелязва, че водачите на Европейски Съюз няма да дефинират общ краен период за занемаряване на съветските енергийни носители, защото степента на взаимозависимост от тях се разграничава доста за другите европейски страни.

Освен това Ройтерс, базирайки се на осведомени източници, счита, че е малко евентуално Украйна да получи интензивен достъп до Европейски Съюз след срещата на върха.

„ Лидерите на страните от Европейски Съюз е малко евентуално да предложат на Украйна статут на кандидатка, по-вероятно е да развият съдействие в границите на съглашение за асоцииране “, цитира организацията един от европейските чиновници.

Франция, която ръководи сега Европейския съюз, приключва финалната подготовка за неофициалната среща на върха на общността, която се открива в четвъртък във Версай.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР