Държавната поръчка е изпълнена почти на 100 процента, заяви в

...
Държавната поръчка е изпълнена почти на 100 процента, заяви в
Коментари Харесай

УХТ даде старт на учебната 2020/2021 година с евъргрийн от „Вчера“

Държавната поръчка е изпълнена съвсем на 100 %, съобщи в словото си на тръжествената гала ректорът проф. доктор Пламен Моллов

С песента от паметния филм „ Вчера " - „ Клетва " в осъществяване на „ Щурците ", ректорът проф. доктор Пламен Моллов поздрави студенти, преподаватели и посетители на Университета по хранителни технологии-Пловдив, които участваха на тържественото разкриване на академичната 2020/2021 образователна година. С едно от обичаните осъществявания на неговото потомство той съумя да разчувства присъстващите и да придаде прочувствено приповдигната празнична атмосфера.
Старт на церемонията по традиция бе даден с Gaudeamus igitur, под звуците на химна бе импортирано знамето на университета. На празненството в двора бяха новоприетите студенти, преподаватели и голям брой посетители, измежду които вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова, доцент доктор Янко Иванов, зам.-министър на земеделието, храните и горите, регионалният шеф на Пловдив Дани Каназирева, Здравко Димитров, кмет на Пловдив, Хюсеин Дьонмез, асистент аташе на Генералното консулство на Република Турция в Пловдив, Ангел Сантамария Барнола, консултант по образованието към Посолството на Кралство Испания в България, членовете на Съвета на настоятелите на УХТ, ръководители на централната, регионалната, общинската администрация, ръководители на работодателски организации, ректори на университети, представители на университетските среди, на бизнеса и медиите (б.а. - ползвам списък).

В приветствието си проф. Моллов съобщи, че през своята 67-годишна история УХТ се утвърди като най-авторитетна школа за подготовка на експерти в областта на хранителната просвета и технологиите, а мощният интерес към изучаваните специалности дава самочувствие на академичната общественост на водач. Удовлетворени сме, че държавната поръчка за банкет на нови студенти е изпълнена съвсем на 100%, съобщи той. За първи път прага на висшето учебно заведение прекрачват над 620 първокурсници, по този начин общият брой на студентите надвишава 3300.



В годината, която ни изправи пред най-големите провокации в образованието, университетът вкарва модулно образование - част от лекционните курсове ще бъдат провеждани On-Line, а упражненията - присъствено, в уместно за студентите време. Затова управлението е осигурило за всеки първокурсник личен таблет за прилагане през целия интервал на образование. Но приключи с думите на изп. шеф на Гугъл Ерик Шмид, отправени на студентите от Калифорнийския университет в Бъркли: „ Вярвам във вашата дарба да управлявате технологиите. Но не трябва да позволявате на технологиите да ви ръководят... " и моли да посвещават времето си на здравето, културата и духовността и най-вече на хората, които обичат. След това ги увери, че преподавателите постоянно ще бъдат до тях, с цел да основат тяхната професионална и житейска вероятност.

На добър час и нови високи достижения на академичната общественост в УХТ пожела вицепремиерът Николова. В приветствието си тя посочи, че авторитетното висше учебно заведение образова фрагменти, които имат значима роля за развиването на туристическия бранш и дефинират водещата му роля в българската стопанска система с 12% от Брутният вътрешен продукт. С моя екип разчитаме на преподавателите и студентите от УХТ да продължите тези положителни практики и да мобилизирате всичко научено зад банките, в лабораториите и стажовете, с цел да може страната ни да бъде безвредна, здравословна и конкурентна дестинация.



Специален привет насочи и президентът на Международната организация по лозата и виното (OIV) Пау Рока. В своето видеообръщение той поздрави на първо време студентите и преподавателите и означи, че OIV и УХТ работят старателно по подготовката на магистърска степен по лозарство и винарство „ Master in Wine Making and Management ", която ще започва от идната образователна година. Той изрази вяра, че взаимният план ще нарежда висшето учебно заведение в Пловдив на водещо място измежду университетските институции. Убеден съм, че УХТ е верният сътрудник на Международната организация по лозата и виното в стратегическите цели, които имаме, съобщи от специфичната видеостена, на която се излъчваше церемонията, Пау Рока. Той пожела на всички сполучлива година.
Поздравления към студентите, преподавателите и гостите от формалната естрада насочиха още зам.-министър доцент доктор Янко Иванов, Мехмед Дикме, министър на земеделието 2001-2005, Радосвет Радев, ръководител на Българската стопанска камара и Божана Апостолова, създател на Издателска къща " Жанет 45 " ООД и на литературния фестивал „ Пловдив чете ".

На финала ректорът връчи персонално студентските книжки на отличниците. Благодарствени грамоти получиха рекламните лица в кандидатстудентска акция 2020 - Ванеса Николова и инж. Георги Георгиев и платена такса за образованието в мечтана от тях магистърска стратегия. Златният спонсор а създаване на Студентските споделени пространства Стайко Тодоров, шеф на консервна фабрика „ Траки ". Константина Чешмеджиева, студентка от 4 курс, компетентност „ Биотехнологии " получи премия от шефа на компания „ Лесафр " -България Венета Писарска за най-хубава научно-изследователска разработка.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР