Държавната консолидационна компания ще сезира прокуратурата за установени нередности в

...
Държавната консолидационна компания ще сезира прокуратурата за установени нередности в
Коментари Харесай

Сезират прокуратурата за установени нередности в Кинтекс

Държавната консолидационна компания ще сезира прокуратурата за открити нередности в " Кинтекс " , съобщи БНР. Финансовият отчет на сдружението за първото тримесечие на годината е посочил 17 пъти по-малка облага, в сравнение с облагата за същия интервал на предходната година. Това сподели изпълнителният шеф на Държавната консолидационна компания Смиляна Митова:

" Към този миг не мога да ви посоча тъкмо цифрова информация, само че ви показах няколко образеца с числа, с конкретика, които са парадоксални за ръководство на държавно сдружение ".

Един от посочените образци беше договорът за 42 млн. евро, който някогашният шеф Александър Михайлов твърдеше, че е сключил в интерес на сдружението, а актуалното управление съобщи, че подобен контракт не е открит в документите на предприятието:

" Установи се от осъществената инспекция, че всички контракти, сключвани за този период - шест месеца обратно, не са докладвани в Съвета на шефовете, от което следва извода, че господин Михайлов е управлявал сдружението еднолично. Не е спазвал разпоредбите нито на устава на " Кинтекс ЕАД ", нито на контракта за ръководство, нито на разпоредбите за работа на Съвета на шефовете, както и тези, че не е уведомявал управлението на ДКК за сключваните контракти ".

Смяната на управлението на " Кинтекс " беше направена през април.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР