Държавната хазна може да ви върне пари, ако изплащате ипотечен

...
Държавната хазна може да ви върне пари, ако изплащате ипотечен
Коментари Харесай

НАП ви връща пари! Възможно ли е това

Държавната хазна може да ви върне пари, в случай че изплащате ипотечен заем или имате деца под 18-годишна възраст. Има тъкмо 10 аргументи да получите пари от Националната организация за доходи. Но с цел да ги вземете, би трябвало да отговаряте на избрани условия и да подадете годишна данъчна декларация за приходите, оповестява " Труд ".

Данъчната акция за оповестяване на приходите от 2022 година стартира на 10 януари, оповестиха от Национална агенция за приходите. От тази дата започва подаването на декларациите за приходите на физическите лица по електронен път, по пощата и в офисите на приходната организация.
-->
Данъчна декларация би трябвало да подадат всички, които имат облагаеми приходи отвън работната заплата. Но по избор декларация може да подадат и хора, които работят единствено на заплата, само че желаят да употребяват някое от 10-те данъчни облекчения, или пък желаят да заявяват необлагаеми приходи (например от хазарт), с цел да не се чудят в Национална агенция за приходите от кое място имат пари за покупка на скъпи парцели или коли.

Ако нямате потребност незабавно да подадете данъчната си декларация, най-добре е да изчакате до началото на месец март. От тогава, след подаването на данни от работодатели и платци на приходи, ще бъде пусната и е-услугата за достъп до авансово попълнената декларация за приходите, която се подава с личен идентификационен код (ПИК) или електронен автограф през Портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите.

В нея автоматизирано ще бъдат вписани данни за получени през 2022 година приходи от трудови правни отношения, цивилен контракти и възнаграждения, приходи от наем за парцели, чиито наематели са юридически лица и други.

Хората единствено би трябвало да ревизират дали данните са правилни и да подадат декларацията онлайн. Ако човек има приходи, които не са вписани автоматизирано, да вземем за пример от наем на парцел, който е даден на жител, а не на компания, би трябвало самичък да попълни данните в декларацията.

Онлайн подаването на данъчните заявления с ПИК е най-лесно и най-бързо. Освен това е гратис, за разлика от изпращането на декларациите по пощата с противоположна квитанция. Но в случай че желаете да ползвате някое от данъчните облекчения и очаквате Национална агенция за приходите да ви върне пари, може да подадете декларацията за приходите си след 10 януари.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР