Държавната дума отказа да разглежда законопроекта за въвеждане на сертификати

...
Държавната дума отказа да разглежда законопроекта за въвеждане на сертификати
Коментари Харесай

Русия няма да въвежда зелен сертификат

Държавната дума отхвърли да преглежда законопроекта за въвеждане на документи с QR кодове за имунизация за посещаване на публични места, заяви ръководителят на съветския парламент Вячеслав Володин.

„ Съветът на Държавната дума единомислещо отдръпна от разглеждане законопроекта за QR кодовете “, написа той в канала си в Telegram. " Важно е да се чуваме. Това ще помогне да се избегнат неточности и да се вземат верните решения въз основа на разговор ", акцентира той.

Инициативата беше показана на 12 ноември предходната година. Според първичната идея руснаците трябваше да показват електронни документи с QR кодове за имунизация на публични места, както и във влакове и самолети. Впоследствие проектите за превоза отпаднаха.

В средата на декември депутатите от Държавната дума утвърдиха самодейността на първо четене, след което тя още веднъж беше върната по районите, Съветът на федерацията и Министерския съвет за разискване на второ четене.

През януари държавното управление отсрочи разглеждането на документа.

Както изясни вицепремиерът Татяна Голикова, повода за тази стъпка е високата неустановеност в развиването на епидемиологичната обстановка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР