Държавната дума на Русия прие на първо четене законопроект за

...
Държавната дума на Русия прие на първо четене законопроект за
Коментари Харесай

В Русия наказват за карти на страната с граници, различни от очертаните от държавата

Държавната дума на Русия одобри на първо четене законопроект за санкции или арест за 15 дни за разпространяване на карти, " оспорващи териториалната целокупност на Русия в границите, приети от съветските управляващи " , оповестява Руската работа на Би Би Си

Авторите на поправките обявиха, че в последно време се популяризират карти и други изображения, където се оспорва териториалната принадлежност на Крим, Курилските острови и други територии на Русия . Новият закон гласи, че " картографски и други документи и изображения, които оспорват териториалната целокупност на Русия " би трябвало да се смятат за екстремистки материали и елементарните жители ще бъдат наказвани с санкция до 3000 рубли (78 лв) или арест за 15 дни, длъжностните лица ще бъдат санкционирани с 5000 рубли (130 лв), а юридически лица - до един милион рубли (над 26 хиляди лв).

Забраната и глобите ще се ползват за карти и изображения, предопределени за разпространяване или обществено проявление.

Авторите считат сходни материали за " скрита форма на агитация, осъществявана по предписание от чужбина за образуване на изкривени показа за държавната граница на Русия измежду съветската и международната общественост ".

Сегашният закон не планува наказване за сходни материали, оплакаха се създателите на законопроекта - депутатите Василий Пискарьов, Ернест Валеев и Анатолий Виборни. Валеев в това време даде обещание да не санкционира за карти, оповестени преди приемането на закона или отразяващи други исторически интервали. Юристи показаха опасения, че с този закон учебниците и всички задгранични периодически издания могат да бъдат сложени отвън закона , отбелязва The Bell (обявено в Русия за " задграничен сътрудник " ).
 В Русия ожесточават присъдите за измама
В Русия ожесточават присъдите за измама

Предвижда се от 15 до 20 години или пожизнен затвор
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР