Държавната агенция за закрила на детето се самосезира по повод

...
Държавната агенция за закрила на детето се самосезира по повод
Коментари Харесай

ДАЗД се самосезира за дете, редило плочки в столицата

Държавната организация за протекция на детето се самосезира във връзка информация за дете, полагащо труд в строително-ремонтни действия в град София, оповестяват от институцията в писмо до медиите.
 
ДАЗД изиска информация и предприемане на ограничения по подготвеност от Дирекция „ Инспекция по труда - София “, от кмета на регион „ Красно село “, както и от Столична община и Столичния общински съвет.

От страна на Държавната организация за протекция на детето са сезирани и Дирекция „ Социално подкрепяне “ – Красно село и Дирекция „ Социално подкрепяне “ – Оборище, към която работи отдел „ Мобилна работа с деца в риск “ за осъществяване на дейностите, които са в пълномощията им.
Прочетете още
Поради липса на съответни данни за детето, което се вижда на публикуваните фрагменти, ДАЗД изиска подпомагане и от Главна дирекция „ Национална полиция “, с оглед определяне самоличността на детето, както и на други деца, при положение, че има такива. След приемане на нужната информация ще бъде известена способената дирекция " Социално подкрепяне " за предприемане на ограничения за протекция и гарантиране правата и ползите на детето/децата, оповестяват от Агенцията.

Припомняме, че видео, снимано от Теодор Михайлов, демонстрира по какъв начин дете реди плочки на тротоар в София. А температурите надвишават 30 градуда.

„ Вчера към 15 часа другар, който е минал малко по-рано, ми прати видео, на което се вижда малко дете по какъв начин носи плочки и ги чука с чук. Малко по-късно пристигнах дотук, тъй като не можех да допускам, че това се случва. Самото дете продължаваше да реди, да носи плочки. Останалите служащи не бяха доста общителни. Казаха ми, че имат лопати и могат да хвърлят павета и ми споделиха, да си вървя “, изясни пред bTV Михайлов.

„ От реакциите в интернет разбрах, че от седмици има деца, които на централен столичен бул. по през целия ден мъкнат и поставят плочки, което е скандално и се вижда от хиляди, само че няма реакция от никого “, добави той.

Михайлов попитал възрастен чорбаджия за какво работи детето и получил отговор " Учи поминък ".

" Трябва да вършим разлика сред употреба на детския труд и тогава, когато едно дете оказва помощ у дома. Ако то помагаше на татко си у дома и там да редят павета, няма проблем, само че когато това става на публично място при 40 градуса – това е неприемливо ", акцентира Георги Богданов, национална мрежа за децата.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР