Държавната агенция за закрила на детето обявява национален конкурс за

...
Държавната агенция за закрила на детето обявява национален конкурс за
Коментари Харесай

ДАЗД организира национален конкурс за деца „Гаранция: #щастливо детство“

Държавната организация за протекция на детето афишира народен конкурс за видеа и фотографии на тематика: „ Гаранция: #щастливо детство ". Участници в него могат да са всички деца на възраст от 10 до 17 години, разграничени в групи от 10 до 13 години и от 13 до 17 години.

Конкурсът е в две категории - за видео и за снимка. Темата, на която би трябвало да дават отговор мултимедийните материали е: Кога, къде и с кого съм най-щастлив. За да бъдат включени в състезанието, за категорията с фотографиите би трябвало да са съпроводени с малко изложение, а видеата да са инсталирани и с оптимално времетраене до две минути.

„ За мен като ръководител на Държавната организация за протекция на детето е извънредно значимо да чуя от първо лице какво вълнува децата и какво ги прави щастливи. Затова предизвикваме децата да ни покажат по кое време, къде и с кого са най-щастливи, с цел да имаме информация към какво всички ние, порасналите деца, да се стремим и да можем да ги подкрепим по най-хубавия метод ", разяснява концепцията за състезанието доктор Елеонора Лилова, ръководител на ДАЗД.

Децата имат независимост да изберат какво да включват във фотографиите и видеата, като при предпочитание от тяхна страна, могат да се снимат със значими за тях близки и познати хора. Състезателната част е разграничена в две възрастови групи - от 10 до 13 години и от 14 до 17 години.

„ Решихме да е конкурс за фотографии и за видеа, тъй като знаем, че за децата този формат е забавен, харесват да снимат и обичат да гледат видеа. Знам, че децата са извънредно изобретателни и съм сигурна, че комисията ще бъде доста затруднена при избора си на първите места, само че за нас е значимо и да сме предизвикали децата да създадат нещо потребно през лятната почивка, да ги подтикваме да се изразят креативен и да ги зарадваме с награди. За най-изявените деца сме обезпечили преносими компютри, мобилни телефони и други награди. ", добави доктор Лилова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР