Държавите от Европейския съюз са започнали дискусия бъдещето на отношенията

...
Държавите от Европейския съюз са започнали дискусия бъдещето на отношенията
Коментари Харесай

В ЕС стартират дискусия за бъдещето на отношенията с Русия

Държавите от Европейския съюз са почнали полемика бъдещето на връзките си с Русия, откакто Върховният представител по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел показа нов план на набор от правила за взаимоотношение с Москва. Това заяви осведомителният портал EURActiv, чиято редакция разполага със съответния документа.

Съгласно текста, характерът на връзките сред Брюксел и Москва се дефинира от пет правилото на политиката на Европейски Съюз, само че след началото на войната в Украйна множеството от тях към този момент не са в действие. Според портала в понеделник Борел е показал на външните министри на Европейски Съюз нов план на набор от правила, предопределен да стане основа за разискване на дълготрайните връзки на Общността с Руската федерация. Тези правила включват " интернационалната изолираност на Русия, въвеждането и използването на ограничаващи ограничения против Русия и предотвратяването на тяхното заобикаляне ".

В новия набор от правила се планува да се обърне внимание на редица въпроси, станали настоящи след началото на спора в Украйна, твърди порталът. В документа също по този начин се приказва за нуждата от " поддръжка на гражданското общество, деятели за правата на индивида и самостоятелни медии в и отвън Русия, като в същото време се обръща внимание на увеличените закани за сигурността и публичния ред в Европейски Съюз “, цитира Агенция " Фокус ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР