Държавите-членки на ЕС трябва да започнат да се подготвят сега

...
Държавите-членки на ЕС трябва да започнат да се подготвят сега
Коментари Харесай

Еврокомисар: ЕС трябва да се подготви за COVID-вълните през зимата

Държавите-членки на Европейски Съюз би трябвало да стартират да се приготвят в този момент за нова вълна на пандемията от COVID-19 през есента и зимата , сподели еврокомисарят по опазването на здравето Стела Кирикаидис,като предизвести, че има " обезпокоително нарастване " на огнищата , цитира думите й Ройтерс.

Кириакидис също съобщи, че няма място за блаженство, като обърна внимание, че пандемията не е завършила.

" За страдание пандемията сподели обезпокоително нарастване в няколко страни ", разяснява тя пред държавното радио на Кипър.

" През последните два месеца се подготвяхме за есента и зимата, изцяло осъзнавайки, че идната пандемична вълна не може и не би трябвало да натоварва в допълнение нашите стопански системи или нашите общества , изключително във време, когато Европейски Съюз е обиден от войната в Украйна и инфлацията ", сподели тя.

Кириакидес, която е от Кипър, изясни, че Комисията е поискала от държавите-членки да ускорят бустерните имунизации в този момент за лица над 60 години и такива от уязвими групи.

" Тези месеци би трябвало да са подготвителни... Така че нашите здравни системи да са подготвени за възможни нови талази, които могат да вземем за пример да бъдат комбинирани със сезонен грип ", сподели тя.

Бившият шеф на НИЗПБ професор тодор Кантарджиев и желае да се възстановят интензивните кревати и да се възстановят коронавирус зоните. Ваксините работят 3-4 месеца след бустера. Бустерът работи за този вид единствено за няколко месеца, изясни Кантарджиев.

Хората, изкарали COVID-19 преди 4-5 месеца могат да чакат новата ваксина, разясни той.

Хората, изкарали COVID-19 преди 4-5 месеца могат да чакат новата ваксина, разясни той.

Да не се събираме доста хора на едно място, е неговият съвет. Симптомите са гърлобол, хрема, изнемощялост . При този вид всеки по друг метод го кара. Инкубационният интервал е 3-4 дни от контакта. Някои стартират единствено с температура.

България чака приспособените ваксини. Едновременно във всички страни от Европейски Съюз. Това съобщи пред БНР изпълнителният шеф на Изпълнителната организация по медикаментите Богдан Кирилов.

Кирилов уточни, че се чака Европейската организация по медикаментите (ЕМА) да завърши оценката си, с цел да има гаранция, че имунизациите, които бъдат позволени за приложимост, ще дават отговор на всички условия.

Практиката демонстрира, че хората с втори бустер с наличните ваксини демонстрират много висока успеваемост и защищават от тежко протичане, хоспитализация, гибел , посочи той.
 489 са новите случаи на COVID-19
489 са новите случаи на COVID-19

Излекувани са 134 души. Един човек е починал
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР