Държавен фонд Земеделие отпуска средства за компенсиране на част от

...
Държавен фонд Земеделие отпуска средства за компенсиране на част от
Коментари Харесай

Обявиха колко ще са парите за рози за тази година

Държавен фонд " Земеделие " отпуска средства за компенсиране на част от разноските за преправка на цвят от маслодайна роза годишна продукция 2021 година Това оповестиха от разплащателната организация.

Финансовата поддръжка de minimis ще е 3 млн. лв. общо и има за цел да подкрепи бранша на розопроизводството и розопреработката по отношение на идния розобер и изкупуването на маслодайна роза.

Предприемането на ограничения в поддръжка на розопреработвателите ще даде опция те да бъдат в допълнение подтиквани да изкупуват творби цвят от маслодайна роза.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Всяка компания, държаща високо на парфюмерийните си артикули, п...

Решението може да окаже позитивен резултат и върху производителите на първична земеделска продукция, защото ще минимизира риска да не осъществят наличните количества розов цвят. На подкрепяне подлежат предприятия преработващи цвят на маслодайна роза (Дамасцена и Алба), регистрирани по Закона за маслодайната роза.

Размерът на помощта е 0,30 лв. на кг модифициран цвят от маслодайна роза. Преработвателите следва да изкупуват продукцията от стопаните на цена за 1 кг. розов цвят, само че не по-ниска от 2 лева./кг. без Данък добавена стойност, в размер не по-малко от 70% от този през 2020 година Максималният размер на помощта, която може да получи един розопреработвател, е не повече от 150 000 лева.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР