Държавата възнамерява да възобнови преговорите с Газпром, но при нови

...
Държавата възнамерява да възобнови преговорите с Газпром, но при нови
Коментари Харесай

Какъв удар ни готви Газпром? Горещо от Румен Овчаров

Държавата има намерение да възобнови договарянията с " Газпром ", само че при нови условия. Икономистът и някогашен енергиен министър Румен Овчаров е уверен, че руснаците няма да се съгласят, защото на тях казусът им са заплащанията.

" Опитват се да го вършат от позиция на идния арбитраж. Не мисля, че " Газпром " ще се съгласи на смяна. Не мисля, че сме в положение да слагаме условия и да се пазарим. По-скоро би трябвало да се мисли за започване на договаряния незабавно, приемане на условия и поправяне на схемата на заплащане ", съобщи той в предаването " Денят ON AIR ".

" С Ердоган би трябвало да се беседва, с Азербайджан също. 4 месеца минаха от момента, в който беше преустановен договорът. Нищо не беше направено. Един месец новото държавно управление също не прави нищичко ", акцентира Овчаров пред България Он Еър.

Той изрази мнение, че в случай че пуснем новата газова връзка с Гърция, тогава може би ще можем да получаваме цялото количество по цената, обвързвана с петролните артикули. Но в този момент не е по този начин.

Овчаров сигнализира, че хранилището ни е цялостно на съвсем 60%, а газ за октомври има, само че не за целия месец. По думите му по-умно е да опитаме да вземем част от количествата газ при започване на идната година. Това с смяната на контракта и заплащанията е идея пердута, уверен е Овчаров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР