Държавата ще финансира обучението на над 46 хил. новоприети студенти

...
Държавата ще финансира обучението на над 46 хил. новоприети студенти
Коментари Харесай

Държавата ще финансира обучението на над 46 хил. новоприети студенти

Държавата ще финансира образованието на над 46 хиляди новоприети студенти през идната академична година. Това уточни министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков при откриването на новата образователна година във Военната академия " Георги С. Раковски ", заяви пресцентърът на просветителното министерство.

Той цитира и данни, които демонстрират, че през предходната година сполучливо дипломираните са близо 49 000 души, заяви пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).

" Броят на завършващите и на новоприетите студенти демонстрира, че младежите на нашата страна желаят и поставят старания за преодоляване на нови познания и умения. Обща е отговорността да им дадем най-хубавото обучение и да ги мотивираме да останат тук ", сподели министърът.

Гост на събитието бе и министърът на защитата Тодор Тагарев, а двамата министри участваха и в откриването на нови кабинети във Военната академия. Сред гостите на събитието бяха и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, генерали и офицери, представители на политическото и военно управление на Министерството на защитата, посланици и военни аташета, упълномощени в България, ректори на висши учебни заведения и сътрудници на Академията, и други.
От известието се схваща, че през миналата година сполучливо дипломиралите се са близо 49 хиляди души.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР