Държавата предприема мерки за сигурността на държавните и частни производствени

...
Държавата предприема мерки за сигурността на държавните и частни производствени
Коментари Харесай

Засилват охраната в предприятията и складовете от военната индустрия

Държавата подхваща ограничения за сигурността на държавните и частни индустриални предприятия от българската военна промишленост. Това сподели министърът на стопанската система Богдан Богданов след визитата си във ВМЗ-Сопот. Повод за ограниченията са детонациите в склад на оръжейния търговец Емилиян Гебрев. Това е втори сходен случай за по-малко от година. Допуска се, че става въпрос за бойкот, предава Българска национална телевизия. 

Ще бъде засилена физическата защита, както и техническите средства в предприятията и складовете, с цел да се подсигурява сигурността на служащите и на създадената продукция.

Днес ще бъде изработен разбор къде и в кои предприятия са сериозните точки, а на следващия ден ще бъдат обявени заключенията и какви ограничения и къде ще се подхващат.

" Това, което би трябвало да се знае в тази ситуация, че няма досега евентуален риск за производството. То работи на оптимален потенциал. Това, което е належащо да се направи, е да има един по-добър синхрон сред страната и сред бизнеса. Трябва да се актуализират и ограниченията за защита. Трябва да се знае, че ние сега работим в една доста по-различна обстановка от това, което е било преди ", сподели министърът на стопанската система Богдан Богданов.

" Там, където откриваме съществуване на недостиг откъм ограничения за сигурност, ние ще предприемем дейности, тъй че да повишим равнището на сигурност. Всичко, обвързвано със сигналната техника, видео наблюдаване, с изключение на физическата защита, ще засилим и полицейското наличие в тези региони ", сподели старши комисар Атанас Илков, шеф Групово дело " Национална полиция ".

Главен комисар Атанас Илков сподели още, че не е почнало следствието на пожара и последвалите гърмежи край Карнобат. Днес ще бъде изработен оглед, само че на този стадий не се изключва нито една от версиите за случая.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР