Държавата осигури пари на община Карлово, за да бъде построена

...
Държавата осигури пари на община Карлово, за да бъде построена
Коментари Харесай

Шишков: Само парламентът може да облекчи процедурите по изграждането на инфраструктура в Карловско

Държавата обезпечи пари на община Карлово, с цел да бъде издигната инфраструктура, за което обаче би трябвало да бъдат направени планове. Единствено Народното събрание може да облекчи процедурите и периодите в това отношение и служебният кабинет няма по какъв начин да бъде виновен за това, че законите би трябвало да бъдат изменени.

Това съобщи служебният районен министър Иван Шишков на посещаване в карловското село Каравелово, където сега е както и в село Богдан.

Ние направихме всичко допустимо, участвахме във финансирането, като отпуснахме над 8.5 млн. лева за ремонт на пътища и водопроводи, още 12 млн. лева за възобновяване на инфраструктурата, към 9 млн. лева за мостове и 3 млн. лева за разчистване, напомни Шишков.
 Подпомагат наводнените общини с 10 млн. лева
Подпомагат наводнените общини с 10 млн. лева

Демерджиев желае още пари за предварителна защита

През януари, февруари и март ще се избират проектанти и ще се одобряват подготвени работно планове, а от април нататък стартира и строителството, осведоми кметът на Карлово Емил Кабаиванов. Той уточни и че сега строителство се прави на пътищата Богдан - Войнягово и Московец - Богдан.

Работи се в дребна част, тъй като сега се проектира, добави районният министър. А дали инфраструктурата ще бъде построена в този момент или след три месеца, това няма да докара до проблем за хората и тяхното здраве, увери Шишков.

Той акцентира и напомни, че след потопа в Карловско и наводнените села, държавното сдружение " Автомагистрали ", Агенция " Пътна инфраструктура ", строителни компании, ВиК Пловдив са съдействали гратис.
 Тежка техника разчиства реките в карловските села Богдан и Каравелово
Тежка техника разчиства реките в карловските села Богдан и Каравелово

Изготвя се план за създаване на ново корито на реката
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР