Държавата обмисля спиране на социалните помощи за дърва и въглища

...
Държавата обмисля спиране на социалните помощи за дърва и въглища
Коментари Харесай

Държавата обмисля спиране на социалните помощи за дърва и въглища

Държавата обмисля прекъсване на обществените помощи за дърва и въглища за обществено слабите. Това стана ясно от думите на министъра на околната среда и водите Борислав Сандов по време на днешния парламентарен надзор.

Причината - казусът с чистотата на въздуха. По думите му той към този момент води диалози със обществения министър Георги Гьоков за ограничения в тази посока.
София е на 37 място по замърсен въздух
Мразовитото време още веднъж повдигна въпроса за качеството на въздуха, който дишат столичани. Заедно със студения въздух жителите и гостит...
Прочети повече
По отношение на битовото отопление, министърът уточни, че образци от Европа показвали по какъв начин локални управляващи може да подхващат и по-сериозни ограничения, с цел да се ограничи замърсяването на въздуха. В Полша, да вземем за пример, страната, която е най-зависима от въглищата, локалната власт е забранила изполването им за битово отопление.

Според Сандов роблемът с чистотата на въздуха у нас е в законодателството, а в използването му. " Българското законодателство за запазване на чистотата на въздуха е в звук с европейското, само че казусът е използването му ", добави министърът.

По думите му през идващия програмен интервал 2021 - 2027 година ще бъдат заделени, в случай че програмата получи нотификация от Европейска комисия, към 750 млн. лева за подобряването на качеството на въздуха. Нов план, който се чака да започва скоро, планува 47 млн. лева национални средства за възстановяване на качеството на въздуха у нас.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР