Държавата няма да разрушава изграденото в незаконните участъци от магистрала

...
Държавата няма да разрушава изграденото в незаконните участъци от магистрала
Коментари Харесай

Държавата няма да разрушава незаконните участъци от "Хемус"

Държавата няма да унищожава построеното в противозаконните сектори от автомагистрала " Хемус ". За да продължи строителството ще се одобри специфичен закон. Това стана ясно от изслушването на министъра на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов пред парламентарната комисия по районна политика.

Караджов не се ангажира със период по кое време ще бъде приключена автомагистралата, която би трябвало да свърже София и Варна. Както стана известно от инспекциите на служебния министър Виолета Комитова до края на 2024 г. е планувано да приключи строителството единствено на първите три сектора на " Хемус ". За останалите сектори от 4 до 9 към момента нямат издадени позволения за градеж и завършили процедури по отчуждавания, макар че работата по някои от тях е почнала и са платени предплатено средства за стотици милиони левове. 

" В тези сектори на процедура автомагистралата е строена на почтена дума ", сподели пред депутатите Гроздан Караджов. Той означи, че Министерството на районното развиване и благоустройството, АПИ и " Автомагистрали " се явяват съществени извършители на закона. Затова без да бъде признат специфичен закон, който да реши казуса с противозаконното строителство, няма по какъв начин да продължи строителството на " Хемус ".

Караджов сподели, че кардинално не поддържа легализиране на противозаконни градежи, само че в случая с автомагистрала " Хемус " и ремонта на язовирите, в които са налети милиони левове, Народното събрание би трябвало да намери решение, с което да се поправят политическите неточности от предишното. " Ако Народното събрание обаче реши, че би трябвало да разрушим издигнатото, ще го разрушим ", сподели Гроздан Караджов.

Той добави, че има проблеми и с проектирането на някои от секторите. Става дума за сектори 7, 8 и 9, за които ще се прави ново трасе.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР