Данни, показващи количеството на допълнителните съюзнически сили, разположени по Източния

...
Данни, показващи количеството на допълнителните съюзнически сили, разположени по Източния
Коментари Харесай

Колко чужди войници са пратени в България? Данните от НАТО

Данни, показващи количеството на спомагателните съюзнически сили, ситуирани по Източния фланг на НАТО бяха показани през днешния ден от организацията.

Според информацията към 16 март най-вече съюзнически сили са изпратени в Полша - 10 500 военнослужещи от четири страни. В Румъния са изпратени 3300 бойци от пет страни от пакта.

В Естония спомагателните сили са 2000 бойци, в Латвия - 1700, в Литва - 4000, в Словакия - 2100, в България - 900 и в Унгария - 800 военни.

В Балтийските страни съдружниците обезпечават военновъздушни сили, а в Полша и Словакия - средства за противовъздушна защита.

НАТО прецизира, че разполага с 40 000 бойци под директно командване и добавя, че в Европа участват 100 000 военни от Съединени американски щати. В нараснала подготвеност са 130 самолета и 140 военни кораба на съюзническите сили.

Пактът посочи по-рано, че укрепването на източния фланг е подхванато в началото след завземането на Крим от Русия през 2014 година. Очаква се през юни алиансът да утвърди дълготрайни проекти за изнесеното наличие поради променената конюнктура със сигурността от началото на войната в Украйна.

We face a new reality for our security due to ’s illegal invasion of
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР