Данни на индекса на милиардерите на Bloomberg сочат, че наследниците

...
Данни на индекса на милиардерите на Bloomberg сочат, че наследниците
Коментари Харесай

Как най-богатата фамилия в Америка харчи парите си?

Данни на показателя на милиардерите на Bloomberg сочат, че наследниците на империята Walmart са най-богатата фамилия в Америка.

Съвкупното им положение възлиза на 133 милиарда $, което е повече от благосъстоянието на Джеф Безос, Бил Гейтс и Уорън Бъфет.

Всъщност, положението им е с 33 милиарда $ по-голямо от това на втората най-богата фамилия в Съединени американски щати – Кох.
Въпреки благосъстоянието си, фамилия Уолтън живее много непретенциозен живот, или най-малко това можем да заключим от данните от общественото пространство.
Ето какво знаем за метода, по който членовете на фамилията харчи милиардите си:
Сам Уолтън отваря първия магазин от веригата Walmart през 1962 година и умира 30 година по-късно. Той е женен за Хелън Ронсън, като от брака си има и четири деца – Роб, Джон, Джим и Алис.
Фамилията Уолтън има общо 50% от акциите на Walmart.
Самуел Робсън „ Роб “ Уолтън е най-възрастният наследник на фамилията. Той изпълняваше длъжността ръководител на борда на шефовете до 2015 година
Притежава къща в Аризона, наоколо до планината Кемълбек. В предишното част от чиновниците на WalMart са се събирали на простест пред имението му, с претенции за по-високи заплати и придобивки за работещите там.

Роб Уолтън има огромна сбирка от ретро коли. През 2013 година той разруши оценената на 15 млн. $ Daytona Coupe, която е една от 5-те в света. Разбира се, ремонтът бе на стойност няколко милиона $.
Вторият брат Джон умира през 2005 година в самолетна злополука на 58-годишна възраст. Джон бе женен за Кристи Уолтън и дружно имат наследник на име Лукас.

Общо 17% от благосъстоянието му през днешния ден принадлежи на Кристи, а останалите – на сина им. Отделно, огромни суми бяха дарени за благотворителни начинания.
Джеймс „ Джим “ Уолтън е най-младият наследник в фамилията. Днес неговото положение се прави оценка на 44.4 милиарда долра. Той е ръководител на борда на шефовете на фамилната Arvest Bank, която ръководи активи за над 16 милиарда $.

Той също по този начин дълго време бе и в борда на шефовете на Walmart, преди да бъде сменен от сина си Стюърт през 2016 година
Сестра им Алис през днешния ден има 43.7 милиарда $. Тя има два развода зад тила си, само че няма деца и от двата си брака.
За разлика от братята си Роб и Джим, Алис в никакъв случай не е заемала управителен пост в WalMart. Нейната пристрастеност е изкуството, като тази нейна обич датира още от детските й години.
Още на 10-годишна възраст тя купува копие на картина на Пикасо за 2 $.
Днес Алис Уолтън има извънредно богата частна сбирка, в която доминират американски художници.
През 2011 година тя даже откри музей, наименуван Crystal Bridges, където през днешния ден могат да се видят огромна част от картините й. Смята се, че в музея, издигнат за 50 млн. $, има картини на стойност 500 млн. $.
Три години по-късно (през 2014 г.) Алис Уолтън купува за 44.4 млн. $ картина на Джорджия О'Кийфи. Творбата, носеща името Weed/White Flower, и до през днешния ден заема челно място като най-скъпата картина, закупувана от жена.
Именно тогава Алис Уолтън споделя пред New Yorker, че колекционерството заема доста значима част от живота й.

Другата пристрастеност на Алис са конете. Наскоро тя продаде едно от именията си, оповестено последно за обмен при цена от 16.5 млн. $. Имотът има 1000 дка пасища и икономически постройки за коне и други животни.
Друго нейно имение също бе оповестено за обмен на цена от 22 млн. $. Той има три спални, две бани и аспект към река.
Алис купи през 2014 година жилище с взор към Сентрал Парк в Ню Йорк за 25 млн. $. То има общо 52 огромни прозореца.
През 2017 година бизнесът на Walmart генерира доходи от 485.9 милиарда $. Компанията предлага дял на акционерите си на всеки три месеца, което значи и милиони доходи за членовете на семейството.
Днес компанията се прави оценка на 275 милиарда $.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР