Дания затяга за пореден път политиката си към мигрантите. Занапред

...
Дания затяга за пореден път политиката си към мигрантите. Занапред
Коментари Харесай

Мигрантите в Дания ще получават помощи единствено ако работят

Дания стяга за следващ път политиката си към мигрантите. Занапред те ще могат да се възползват от държавни помощи единствено в случай че имат работа. Който не работи най-малко 37 часа в седмицата, няма да получава никаква финансова поддръжка. Целта на този проект: хората да бъдат по-добре интегрирани в обществото.

" Може да събират фасове или пластмасови боклуци "

" Правата и отговорностите би трябвало да вървят ръка за ръка ", съобщи в тази връзка министър-председателката Мете Фредериксен и посочи, че мярката е ориентирана към безработни, получаващи помощи от страната, при които е регистрирана " потребност от интеграция ".

„ Искаме да въведем нова трудова логичност, при която хората са задължени да дават своя принос и да бъдат потребни. Ако не могат да си намерят постоянна работа, те ще би трябвало да се трудят за помощите, които получават “, сподели още Фредериксен. Мигрантите ще би трябвало да работят минимум 37 часа седмично, а новите правила ще обиден първо всички тези, които получават държавни помощи от три до четири години и не са покрили несъмнено равнище на обучение и знания по датски език.

“Може да е работа на плажа, при която хората събират фасове или пластмасови боклуци. Или пък помощ при изпълняването на избрани задания в някоя компания “, изясни министърът на заетостта Петер Хумелгард и добави: „ Най-важното за нас е хората да излязат от домовете си “.

„ Дълги години вършим неприятна услуга на толкоз доста хора, като не пожелаваме нищо от тях “, съобщи министър-председателката Мете Фредериксен.

Нейното държавно управление обосновава решението си и с ниските равнища на претовареност измежду дамите от Близкия изток, Северна Африка и Турция. Плановете на ръководещите социалдемократи би трябвало да бъдат утвърдени от Народното събрание. Критика идва от Левицата. “Опасявам се, че това ще докара до държавно финансиран обществен дъмпинг “, съобщи тяхната говорителка Май Виладсен.

Дания от години води рестриктивна миграционна политика. През юни Народното събрание в Копенхаген одобри закон, съгласно който мигрантите ще изчакват в трета страна отговора на кандидатурата си за леговище в Дания - да вземем за пример в бежански центрове в Руанда, Тунис или Египет. Прокламираната цел на държавното управление е броят на претендентите за леговище да бъде редуциран до нула.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР