Дания спира временно използването на ваксини на “АстраЗенека” след сигнал

...
Дания спира временно използването на ваксини на “АстраЗенека” след сигнал
Коментари Харесай

Дания също спря временно ваксинирането с АстраЗенека

Дания стопира краткотрайно потреблението на ваксини на “АстраЗенека” след сигнал за вероятни странични реакции, свързани с тромбози. Това заяви здравният министър на страната.

Според него към момента е рано за изводи, само че в страната ще се организира инспекция. В страната са анулирани плануваните имунизации с “АстраЗенека”, а тези, които са получили първа доза от тази ваксина, към този момент няма да получат втора.

Вчера Европейската организация по медикаментите заяви, че 17 страни в Европейския съюз, измежду които е и България, са получили ваксини на “АстраЗенека” от партидата, която се ревизира в Австрия поради смъртен случай след множествена тромбоза. Според Агенцията към този момент няма индикации, че имунизацията предизвиква странични реакции, които биха могли да причинят гибел, само че европейските специалисти ще създадат оценка на случаите.

Освен Австрия още четири страни - Естония, Литва, Латвия и Люксембург взеха решение да спрат потреблението на ваксини на тази партида на " АстраЗенека ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР