Дания редовно се класира сред най-щастливите страни в света. Затова

...
Дания редовно се класира сред най-щастливите страни в света. Затова
Коментари Харесай

Тайната на щастието, разкрита от датчаните

Дания постоянно се класира измежду най-щастливите страни в света. Затова не е инцидентно, че напоследък стартира да набира огромна известност тяхната отколешна идея, че откриването на насладата във всекидневните уютни кътчета на живота е това, което способства за щастието, написа Obekti.bg.

Това разбиране си има име – непреводимата дума hygge, която се произнася почти като „ хюгъ “ и превежда напълно почти като „ уют “.

Hygge се свързва с възприятието на комфорт, сигурност и принадлежност. Разговор с непосредствен другар, дебело вълнено одеало, топла чаша чай или кафе – всичко това е hygge.

Eто няколко метода да внесете повече hygge в живота си през новата година.

1. Инвестирайте в свещи

Датчаните изгарят повече свещи, в сравнение с всяка друга страна в света и не без причина. Трепкащите пламъчета, страхотните аромати и нежното кехлибарено зарево способстват за вълшебна атмосфера.

Бонус: Свещите с дървeни фитили издават тон на пращящо дърво като от камина, до момента в който горят – доста hygge.

2. Запасете с обичаните си топли питиета

Кафе, какао, или нещо греяно за отскок – топлите питиета са сигурен метод да усилят уюта във всяка обстановка. Дръжте постоянно на разположение съставките за обичаните си топли питиета.

3. Общувайте

Въпреки че човек може да го усети самичък, възприятието да бъдеш с хората, които обичаш, се счита за главния фактор на hygge. Поканете другари вкъщи си, сгответе вкусно ядене и се насладете на диалога – без телефони, тв приемници и други разсейващи устройства.

4. Увийте се уютно

Пуловери, одеала, дебели чорапи: топлината и комфортът са основни за hygge. Така че в нощите, в които на открито веят стихии и хали, увийте себе си, домашните си любимци и всички, които обичате в най-уютните неща, които може да намерите и се пригответе за сериозна доза hygge.

5. Забавете темпото

Измежду всички атрибути на hygge – светлините, топлите питиета, одеалата и диалозите към масата – стои концепцията, че отделяте време, с цел да се насладите на всичко. Светът няма да спре да се върти, тъй като сте отделили време да се насладите на живота.

6. Прегърнете естественото

Много скандинавски интериори включват естествено дърво и растения, които придвижват природата в дома ви. Обградете се с растения и ще видите по какъв начин ще започнете да дишате по-леко в стаята.

7. Гответе същинска храна

Кажете не на полуготовите храни от пластмасови кутии. В тях няма hygge. Съберете се с другари и сгответе нещо от начало до край. Съчетайте с малко греяно вино и почувствайте щастието от вътрешната страна.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР