Данаил Кирилов е министърът, при който България получи последния си

...
Данаил Кирилов е министърът, при който България получи последния си
Коментари Харесай

Дариткова препоръча на БСП да четат

Данаил Кирилов е министърът, при който България получи последния си отчет по механизъм по съдействие и оценка. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова в изказване в отговор на имитация на Крум Зарков от Българска социалистическа партия, който прочете декларация от името на групата.

В изказвянето си Зарков изиска оставката на Кирилов и сподели, че някогашният ръководител на ЕК  Жан Клод Юнкер си е отишъл, а Кирилов не. 

По думите на Дариткова сме имали и самопризнание по осъществяването на всички рекомендации. Всичко това го имало написано черно на бяло, а във връзка 24 май, Дариткова предложи на Зарков да чете. 

Дариткова сподели, че истината била, че в края на предходната година Европейска комисия приела последния си отчет за стъпките, подхванати от България в осъществяване на признатите от нея задължения в региона на правосъдната промяна, битката против корупцията и проведената престъпност.

Констатациите в 18-ия отчет по механизма за съдействие и оценка сочели, че сме  изпълнили всички условия на Европейска комисия и за това тя предлага това да е последния отчет. " Това бе доказано и от Жан-Клод Юнкер ", сподели тя и обвини Зарков в погрешна интерпретация, че мониторинговия отчет оставал. По думите й механизма за господство на закона и за съдействие били две разнообразни неща. " Механизмът за господство на закона към момента не е основан, той ще следи битката с корупция, свободата на медиите и правосъдните системи във всички страни членки ", добави председателят на ПГ на ГЕРБ. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР