Дали турският президент Реджеп Ердоган не се съгласи на примирие

...
Дали турският президент Реджеп Ердоган не се съгласи на примирие
Коментари Харесай

Успя ли руската военна авиация да принуди Ердоган да се посмири в Сирия?

Дали турският президент Реджеп Ердоган не се съгласи на помирение в Сирия поради значим епизод и във въздушното опълчване в провинция Идлиб? Такава доктрина си проби път в осведомителния поток.
Скоро преди договарянията сред Ердоган и Путин в Москва, Турция смъкна три сирийски бойни самолета (два Су-24 и един L-39), като краткотрайно прикова авиацията на Дамаск на земята и сложи продължението на бойните дейности против терористите в Идлиб под въпрос. След това обаче на 4 март един сирийски изтребител-бомбардировач Су-22 дръзна да излети и за най-голяма изненада на турските Военновъздушни сили не бе свален. Очевидно Русия задейства секретно оръжие. Англоезичният китайски портал Sina изясни какво промени обстановката в региона.
За съветското командване обстановката се усложнила от събитието, че, съгласно китайските специалисти, турските водачи атакували от турското въздушно пространство с далекобойните ракети AIM-120 (боен радиус до 105 км). Освен това насочването по задачите се правило със видяните в региона профилирани за задачата самолети Boeing 737 AEW&C.
Според китайските специалисти, на 4 март сирийският аероплан е извършил сполучливо маньовър за отклонение на вражеската офанзива на F-16 с помощта на съветските самолети за ДРЛОУ (далечно радиолокационно разкриване и управление) Ту-214Р, предопределени за радиотехническо и оптико-електронно разузнаване.
" На подлата тактика на Турция, сирийската войска, с поддръжката на съветските Върховен касационен съд отвърна с тактичност за въздържане. Русия доста умножи своите сили за РЕБ (радиоелектронна борба) в района. Това стана преди всичко за сметка на Ту-214Р и Ил-22ПП, които можаха освен да открият приближаващите турски F-16, само че и да предупредят изтребителите на Сирия ", написа Sina.

Rus yapımı Su-22, İdlib`e bağlı Sarmin bölgesinde Türk F-16 tarafından fırlatılan havadan havaya füzeden (muhtemelen AIM-120) kaçabildi. pic.twitter.com/5EA9gVcWJb
— Atilla Kalkan (@atilla_kalkan1) March 4, 2020
Освен това, съгласно китайските специалисти съветският " Порубшчик " (Ту-214Р) в това време сринал работата на тактическата мрежа Link 16, което направило Boeing 737 ненужен по отношение на мониторинга на местността и обявяване на ударните изтребители. Фактически, както означават коментаторите, Русия, без да влиза в открита борба с Анкара, грамотно обезврежда турските Военновъздушни сили в района, които към този момент не могат нито да управляват въздушното пространство, нито да обезпечават поддръжка на сухопътните войски.
Според китайското издание, Турция попадна в " задънена улица ", откакто се лиши от опцията да поддържа радикалната въоръжена съпротива в Идлиб.
До 3 март в това число всички съветски медии разясниха идната среща сред президентите Владимир Путин и Реджеп Ердоган. На 4 март обаче сутринта някои съветски издания оповестиха, че срещата няма да се състои. Очевидно съветското държавно управление се застраховало от възможен повърхностен триумф в Сирия. Същия ден обаче съветският аероплан Ту-214Р образно сподели кой действително управлява въздушното пространство в целия район. За Ердоган новината вероятно е подействала потресаващо. На идващия 5 март се състоя срещата сред двамата президенти. Подробностите са известни.
Можеха ли руснаците да показват опциите на Ту-214Р по-рано? Вероятно отговорът е позитивен. Ердоган в действителност е мощен водач, само че е с не изключително постоянна душeвност - той щеше да има време да се съвземе от шока и да показва самочувствие пред Путин. Сега обаче беше друго.
Още: " Путин-Ердоган: Между комплицирани взаимни отстъпки и неразбираемо бъдеще "
Превод: Ганчо Каменарски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР