Дали Хамас не ескалира конфликта с Израел, за да подобри

...
Дали Хамас не ескалира конфликта с Израел, за да подобри
Коментари Харесай

Анализ на германско издание: Какво цели Хамас с ракетната си политика?

Дали " Хамас " не ескалира спора с Израел, с цел да усъвършенства личните си позиции – както във връзка с " Фатах " на Западния бряг на река Йордан, по този начин и въобще в очите на арабската общност? За такова съмнение има някои индикации.
Битката за джамията „ Ал Акса " вероятно ще получи поддръжка даже в тези страни от Близкия изток, които към този момент не се вълнуват преди всичко от ориста на палестинците. Средствата, които използваха в тази ситуация бойните командири от Газа, са шокиращи. Единствено в главата на един ислямист може да се откри опрощение за решението да бъдат изстреляни толкоз доста ракети против територии с цивилно население, единствено да се изтеглят израелските елементи от Храмовия рид. Чудно ли е тогава, че и Европейски Съюз разгласи " Хамас " за терористична организация?
 Израелската войска удари автомобил с членове на „ Хамас “ Израелската войска удари автомобил с членове на „ Хамас “
Израелската войска нападна автомобил, пренасящ членове на придвижването „ Хамас “ от батальон „ Шеджая “, заяви пресс...
Какво цели " Хамас "?
Ръководството на " Хамас " позитивно е пресметнало авансово каква ще бъде израелската реакция. Да, в Израел сега се водят доста сложни договаряния за нова държавна коалиция, само че това въобще не значи, че страната е недееспособна във военно отношение. Нетаняху се намира под мощен политически и юридически напън, а сегашната обстановка му дава опция още веднъж да влезе в коронната си роля на съдбоносен водач. Но израелските политици от целия набор би трябвало въпреки всичко да се замислят и над обстоятелството, че митинги имаше даже в арабски селища в самия Израел. Не че безусловно би трябвало да се стигне до нова интифада, обаче този факт демонстрира едно: през последните години израелската политика стана прекомерно подвластна от заселническия въпрос, а това нямаше по какъв начин да не се отрази върху вътрешния мир в страната. Един от мотивите за сегашната борба беше точно опасността от насилствени изселвания на хора от Източен Ерусалим.
Шанс за прогрес
Вече от десетилетия Близкият изток е огнище на спорове, а претенциите на израелците и на палестинците по този начин и не можаха да бъдат задоволени, макар направените многочислени опити за това. На Запад като че ли към този момент се умориха от този проблем, а в последно време по-голяма тежест получиха други районни точки на напрежение. Все отново, откакто Тръмп изгуби властта, в този момент още веднъж се открива опция с общи старания да се влияе и върху двете враждуващи страни. Тази опция би трябвало да се употребява, тъй като даже минималният прогрес по палестинския спор може да окаже благотворно въздействие върху този извънредно неустойчив район.
 Израел и Палестина на процедура влязоха във война (ВИДЕО) Израел и Палестина на процедура влязоха във война (ВИДЕО)
Израелската войска (ИД) извърши обстрел на хранилища с оръжия, ситуирани в цивилни здания в линията Газа, съобщи БГНЕС. Военните пред...
............
Николас Бусе, „ Франкфуртер Алгемайне Цайтунг ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР