Дългоочакваното обсъждане на възможността за въвеждане на задължителни маски в

...
Дългоочакваното обсъждане на възможността за въвеждане на задължителни маски в
Коментари Харесай

Правителството реши да не въвежда задължителни маски в училище

Дългоочакваното разискване на опцията за въвеждане на наложителни маски в учебно заведение бе извършено в Министерски съвет през днешния ден. На него държавното управление отхвърли да одобри фрапантната мярка и реши да продължи с използването на така наречен еластичен метод.

" Това не са лесни задания и не са лесни решения да затваряш хората в домовете им. Застояването на децата у дома носи своите опасности - обездвижване, губене на мотивация за учене, десоциализират се, душевен проблеми, които ние също отчитаме, когато взимаме решения ", е изтъкнал министър председателят Борисов. По думите му локалното взимане на решения за прекосяване към електронна среда на образование остава най-правилният метод за образователните заведения.

" Този способ е верен - там, където няма болести, децата да учат. Другите места - следете броя на заболелите, тъй че да щадим и учителите и използвайте родителите при взимането на решения, тъй като това касае техните деца. Ние мислим най-хубавото ", е добавил министър-председателят, представен от държавната пресслужба.

Министърът на образованието Красимир Вълчев е декларирал, че образованието в електронна среда за учениците е ефикасна опция, когато става дума за по-кратък интервал от време.

" Обсъдихме с министър Ангелов, следим стойностите и даваме опция да се ползва в учебните заведения метод на периодично повтаряне присъственото образование и образованието в електронна среда ", е допълнил Вълчев.

Именно от него е пристигнала самодейността за разискване на вероятно наложително носене на защитни маски в класните стаи за учениците от 5 до 12 клас. Самият .

Министърът на образованието уточни, че досега България има най-либералния режим по отношение на другите европейски страни във връзка с маските за учениците.

Правителството отпуска в допълнение 80 милиона лв. за всички медици , които се борят на първа линия. За това осведоми министър председателят във фейсбук.

Средствата са обезпечени по оперативните стратегии от новия инструмент на Европейския съюз REACT-EU в поддръжка на превъзмогването на последствията от пандемията. С тях ще обезпечим системата на опазването на здравето, ще осигурим безвредни условия на труд и ще се провиснал спомагателни хонорари на работещия на първа линия медицински и немедицински личен състав, написа министър председателят.

Държавата ще обезпечи безвъзмездни ваксини против ковид на всеки, отбелязва Борисов.

Всеки български жител, който пожелае, ще има опцията по най-бързия метод да се ваксинира против ковид, незабавно щом Европейската организация по медикаментите утвърди и записва ефикасни, надеждни и безвредни ваксини против COVID-19, написа в профила си във Facebook министър председателят

За да бъде обезпечен този достъп на българите, както и нужните на страната ни количества, през днешния ден държавното управление отпусна 6 374 930 лв. като в допълнение финансиране за допълнение на бюджета на Инструмента за незабавна поддръжка на Европейски Съюз.

Ваксинацията ще се прави безусловно гратис и непринудено, като към този момент е налице подготвеност и за слагането й, написа Борисов.

В името на здравето и живота на пациентите през днешния ден взехме още едно значимо решение - с обезпечените от държавното управление 14 000 000 лв. ще се закупят още 17 280 флакона ремдесивир, който в композиция с други лекарства избавя живота на тежкоболните българи с COVID-19. Всеки ден подхващаме нужните дейности, с цел да може нашите лекари да разполагат с всички медикаменти, за които международният опит демонстрира, че оказват помощ на заболелите от новия тежък вирус, показва Борисов.

Той отбелязва още, че за пети следващ месец държавното управление отпуска спомагателни 50 лева към пенсиите на възрастните хора. Над 2 млн. души ще получат добавката за декември, която коства на бюджета над 100 млн. лева

Във Facebook той показва, че поддръжката ще продължи и през идната година, като са планувани в плана на бюджет спомагателни 318 млн. лева за обезпечаване на мярката. Така пенсионерите ще могат да посрещнат потребностите си от медикаменти или от здравна профилактика в изискванията на пандемия, добавя министър председателят. Той споделя още, че се планува и през април еднократни ваучери за храна да получат хората с пенсии от 300 до 369 лева " Грижата за възрастните хора е наш приоритет още от началото на управническия мандат. От 1 януари минималната пенсия става 300 лева, което значи близо двойно нарастване спрямо 2017 година Мога да уверя пенсионерите, че и отсега нататък ще работим за повишение на техните хонорари. Те го заслужават! ", е безапелационен министър председателят.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР