Дълго време след цунамито, опустошило бреговете на Япония през 2011

...
Дълго време след цунамито, опустошило бреговете на Япония през 2011
Коментари Харесай

Призраци на жертви се появили след цунамито в Япония

Дълго време след цунамито, опустошило крайбрежията на Япония през 2011 година, пожарните служби в Тагаджо получавали известия от потърпевшите региони.

Бригадите тръгвали към руините, с цел да се помолят, и позвъняванията спрели, оповестява Ричард Лойд Пари, редактор по Азия от Times of London в публикация със заглавието „ Призраците на цунамито “.

По време на своето проучване за книга за цунамито той разговарял със духовник, който гонел духове на жертвите от бедствието. Други казвали на Пари, че след цунамито се появили доста привидения.

Таксиметрови водачи превозвали пасажери призраци. Водач в Сендай качил печален на тип човек, който изискал да го откара в къща, която била разрушена. Когато колата пристигнала на мястото, пасажерът липсващ. И въпреки всичко водачът отворил вратата, с цел да пусне духа.

Преподобният Канеда, духовник в дзен храм в град Курихара (на 30 благи от брега), споделил на Пари, че с молитвите си е прогонил доста привидения.

Румико Такахаши, 25-годишна здравна сестра от Сендай, разказала, че ѝ се явили повече от 20 привидения на жертви от цунами през лятото на 2013 година, преди да се научи да ги прогонва.

По разказите на Канеда един от духовете бил човек на междинна възраст, който търсел своята щерка, викал я по име: „ Каори, къде си, Каори? Трябва да стигна до учебното заведение, цунамито идва! “

Когато Канеда заговорил с него, призракът попитал: „ Аз жив ли съм, или не? “ „ Не – отвърнал Канеда. – Вие сте мъртъв. “ Гласът попитал какъв брой хора са починали. Канеда му дал отговор, че жетвите са 20 000. Призракът се учудил: „ 20 000? Толкова доста? “

Канеда го попитал къде е бил. „ На дъното на морето. Много е студено “, отвърнал духът.

Бащата на Аяне Суто умрял в цунамито. Когато тя видяла бяло цвете на гроба му, била в потрес. Десет дни по-рано още не знаела жив ли е той, или мъртъв, и доста се тормозила. В този ден Суто тръгнала към банята и когато вадела чехлите си от шкафа, разкрила бяло цвете в една от тях. Било същото цвете като на гроба на татко ѝ.

„ Как може цветето да е попаднало в чехлите в затворения долап? “, пита тя. Макар че Суто не има вяра в съществуването на духове, тази печална мистична история ѝ донесла известно утешение.

Земетресението в Чили от 2010 година

Аналогични феномени имало и след земетресението от 8,8 по Рихтер край крайбрежията на Чили, провокирало цунами на 27 февруари 2010 година.

Местното издание Paula съобщило за няколко случая на поява на призраци. Ренато Перес, нощен надзирател в строителната компания Besalco, разказал, че през нощта пристигнала жена при него и попитала: „ Можете ли да ми помогнете? Синът ми се намира във водата, до онази опора на моста. Той почина вследствие на цунамито. “

Перес не знаел по какъв начин да реагира. Казал, че не може да помогне в този миг, само че ще приказва с шефа си сутринта, с цел да види какво може да направи. Той взел писалка, с цел да запише името ѝ, само че когато се огледал, дамата била изчезнала.

На идващия ден спасителите намерили тялото на 11-годишното момче навръх мястото, където показала дамата.

Викове на призраци се носели от палатковия лагер в Чили, където починали 30 души. Имало известия и за други появи на духове.

Поява на призраци била маркирана и след други стихийни бедствия, в това число земетресението през 2011 година в Крайстчърч, Нова Зеландия, и рухването на лавина в Уелингтън, щата Вашингтон, Съединени американски щати, през 1910 година.

The Epoch Times

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР