Дълго време създаването на ефективни твърдотелни батерии беше мечта за

...
Дълго време създаването на ефективни твърдотелни батерии беше мечта за
Коментари Харесай

Батериите Factorial Energy ще увеличат автономния пробег на електромобилите с 50%

Дълго време основаването на ефикасни твърдотелни акумулатори беше фантазия за производителите и техните реклами потвърждаваха думите на Едисън от преди 138 години, че батерията е трик и механизъм за машинация на акционерите. Въпреки това, триумфът на Factorial Energy, работещ взаимно с дъщерното сдружение на Hyundai Motor, автомобилния производител Kia, удостоверява опцията за основаване на произвеждане на акумулатори с корав електролит, които могат да усилят самостоятелния пробег с 50%.

Новата технология Factorial Electrolyte System Technology (FEST) употребява към този момент патентования корав електролит на компанията, с цел да подсигурява безвредната работа на акумулатори с високо напрежение и огромен потенциал. През април 2021 година Factorial Energy показа първите 40 Ah твърдотелни акумулатори за електрически транспортни средства (EV) в Лондон. Представените проби работеха при стайна температура. Сега компанията е подготвена с няколко прототипа, предопределени да тестват технологията в действителни условия на работа на електрически транспортни средства.

Разработчиците показват три съществени преимущества на създадената технология FEST. На първо място се отбелязва, че технологията дава опция за основаване на твърдотелни акумулатори с нараснали противопожарни свойства: те не се възпламеняват непринудено и не изгарят, даже в случай че корпусът е погубен. Второто преимущество на FEST е неговата висока компактност на предпазване на сила, което ще разреши в бъдеще да се усили самостоятелният пробег на електрическите транспортни средства с едно зареждане на батерията с съвсем 50%. И третото преимущество на технологията е ниската цена за модернизиране на съществуващите поточни линии за консолидиране на FEST в индустриалния развой за основаване на акумулатори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР