Далеч по-компактен и сравнително евтин ще бъде новият футболен стадион

...
Далеч по-компактен и сравнително евтин ще бъде новият футболен стадион
Коментари Харесай

Новият стадион на "ЦСКА-София" ще е с параметрите на "Арена Армеец"

Далеч по-компактен и относително на ниска цена ще бъде новият футболен стадион в Борисовата градина, който " ЦСКА-София " се кани да построи върху държавния парцел, стопанисван от министерството на младежта и спорта. Това стана ясно от показания през днешния ден план, направен в съдействие с интернационалната компания " Спортфайв ", която ще построи и ще ръководи оборудването през идващите 30 години.

От изнесените данни стана ясно, че инвестицията ще бъде в размер на 80-90 млн. лева, а главният потенциал ще бъде за 15 000 фенове с опция за увеличение до 18 000 седящи места. За съпоставяне, най-голямата спортна зала в България - " Арена Армеец София ", беше издигната за 90 млн. лева в интервала 2009-2011 година и е с трибуни за 13 000 до 15 000 фенове.

" Когато инвестираш в нов стадион, би трябвало да си сигурен, че потенциалът няма да е прекомерно огромен. Ако е прекомерно огромен, ще е полупразен през по-голяма част от времето. Имаш доста огромен разход и по-малък доход. При определянето на потенциала виждаме и заетостта. Трябва да работиш прекомерно доста, с цел да увеличиш потенциала. 15 000 дава отговор на условието на УЕФА. Нашата цел е постоянно стадионът да бъде разпродаден. Много клубове, изключително в Източна Европа и Турция, имат огромни игрища, с цел да покажат, че са огромни тимове. Но не е задоволително да имаш огромен стадион, огромният тим се потвърждава на терена. Нашата цел е да създадем добра атмосфера ", обясниха представителите на " Спортфайв ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР