Дафиновият лист (или Лавърът) винаги е бил смятан за ценно

...
Дафиновият лист (или Лавърът) винаги е бил смятан за ценно
Коментари Харесай

Гадаене с дафинови листа

Дафиновият лист (или Лавърът) постоянно е бил считан за скъпо растение с лечебни и мистични свойства. Той бил изключително уважаван в Древна Гърция и Древен Рим и бил употребен като амулети и талисмани, украсени с изображения на боговете, употребявал се е също и за гадаене.

Има даже древногръцка легенда, отдадена на лавровия шубрак. Богът на поезията Аполон се влюбил в красивата русалка Дафна. Той бил прекомерно твърдоглав и гонил момичето на всички места. Тя, с цел да избегне вниманието му, помолила татко си, речния господ Пеней, да я трансформира в лавров шубрак. След тази история лавърът се трансформира в знак на Аполон.

Окачено снопче с дафинови листа се смята, че може да пречисти силата на помещението, да го освободи от негативните енергийни трептения. С помощта на дафиновият лист свещениците са виждали оракулски сънища, просто като го слагали под възглавницата си през нощта. А главата на спечелилия от Олимпийските игри била украсявана с лавров венец, който се считал за знак на триумф и предимство. Сега дафиновият лист е добър асистент както в готвенето, по този начин и в семейството.

Дафиновите листа имат свойства, които могат да привлекат обич към вас. След като сте направили елементарни ритуали с тях, ще познаете взаимността. Те също по този начин ще могат да подобрят финансовото ви положение и да ви донесат шанс в работата.

Гадание с дафинови листа и свещ за предпочитание

С дафиновите листа можете да гадаете дали фантазията ви ще се сбъдне. За да извършите това, подгответе:

- Три бели восъчни свещи.

- Три изсушени дафинови листа.

- Маркер или флумастер в алено.

Преди да започнете гадаенето с дафинов лист, подръжте листата в ръцете си за няколко минути. Говорете с тях. Разкажете им за прекарванията си и какво ще се промени в живота ви, когато всичко се се сбъдне.

Напишете желанието си на листа, тъй че отговорът да му да може да е или „ да “, или „ не “. След това запалете свещта и я поставете пред себе си. Запалете листа в пламъка и и наблюдавайте по какъв начин изгаря.

Тълкуване на резултатите:

- Ако дафиновият лист не се възпламени, единствено пуши или искри, вашето предпочитание не е предопределено да се сбъдне.

- Ако листът пламне блестящо и изгори съвсем или изцяло, всичко ще се сбъдне.

 Гледане с дафинови листа

Гадаене с дафинови листа и светена вода за предпочитание

Друг метод да разберете дали желанието ви ще се сбъдне или не е благодарение на светена вода и изсушени дафинови листа. Това гадаене е най-добре да се направи в нощта на Великден, незабавно след службата.

Запалете три свещи, осветени в църквата. Поставете ги в триъгълник. Поставете дълбока чаша или дървена купа със светена вода в центъра. Потопете в нея дафиновият лист три пъти и задайте въпроса си три пъти. След това оставете листа на повърхността на водата.

Тълкуване:

- Ако е потъне до дъното - отговорът е „ не “.

- Ако остане да плува от горната страна - отговорът е „ да “.

Гадание за благосъстояние

За да разберете дали бъдещето ви дава обещание финансова самостоятелност, прочетете ориста с дафинов лист. За този обред ще ви би трябвало:

- Шест монети с друг номинал: от 5 стотинки до 2 лв..

- Шест сушени дафинови листа.

- Дълбока купа с ледена вода (по опция светена или най-малко филтрирана)

- Свещ

Запалете свещта и поставете купа с вода до нея. Внимателно спуснете първия лист върху повърхността и. Поставете най-малката монета от горната страна. Повторете с нови листове и други монети, във прогресивен ред.

 Гадаене със свещи

Тълкуване на резултатите:

- Ако потъне с монета от 5 стотинки, ориста ви не ви дава обещание финансово благоденствие. Трябва да се борите за всяка стотинка.

- Ако с монета от 10 стотинки, няма да сте небогати, само че и огромни пари няма да са ви разполагаем.

- Ако с монета от 20 стотинки ви чака финансова непоклатимост, само че нищо повече.

- Ако с монета от 50 стотинки - очаквайте скоро дребна облага или завещание.

- Ако с монета от 1 лев, ще спечелите положителни пари и ще можете да си осигурите благополучен, богат живот.

- Ако с монета от 2 лв., скоро ще забогатеете. Не се втурвайте с рогата напред, инвестирайте вярно извоюваните пари.

Гадаене за обич

Това гадаене с дафинови листа също няма да ви сътвори усложнения, само че би трябвало да се подготвите малко за него:

- Първо ще би трябвало да намерите прясно лаврово листо и да го дадете на определения от вас. По-добре, да остане при него най-малко за един ден.

- Второ, обичаният би трябвало да ви го подаде в ръцете.

- Трето, би трябвало да го изсушите на слънце. Обърнете особено внимание на последната точка. Ако дафиновият лист не е задоволително изсъхнал, ритуалът ще се провали. Изсушете го тъкмо пет дни на перваза на прозореца. Уверете се, че никой не го допира.

 Дафинов лист под възглавницата

- Когато листът е изсъхнал, вземете го преди да си легнете с шепот: " Дафиново листче, прошепни ми в ухото дали (име) ме обича. "

- След това го сложете под възглавницата си и си лягайте. На сутринта вижте какво се е случило с листа.

Тълкуване на резултатите:

- Ако листът остава недокоснат и цялостен, това значи, че мъжът изпитва мощни усеща към вас.

- Ако е изцяло изронен, не очаквайте никакво деяние от определения, вие сте му безразлични.

- Ако листът е строшен в средата, той ви обича, само че е допустима разлъка.

- Ако единствено върхът е отчупен, тогава изчакайте малко и ще разберете възприятията на определения.

В общи линии

Най-важният фактор за сполучливото гадаене с дафинов лист е вашето отношение. Колкото по-силна е вярата ви в триумфа, толкоз по-лесно магията ще задоволи вашето искане. Ако мислите за проблемите си по време на церемонията, ще си навлечете още повече проблеми. Започнете с положително въодушевление. Освободете се от всички терзания, които ви изтезават. Само по този метод прогнозата за дафиновия лист ще ви бъде потребна.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР