Да, това беше измъкването по терлици от безпрецедентната атака от

...
Да, това беше измъкването по терлици от безпрецедентната атака от
Коментари Харесай

Божидар Димитров: Македонската църква никога не е имало, правилното решение е тези епархии да се върнат към българската патриаршия!

" Да, това беше измъкването по терлици от невижданата офанзива от всемирски лица, която получи българската православна черква. Такава черква като Македонската православна черква в никакъв случай не е имало ". Това съобщи професор Божидар Димитров в студиото на " Денят стартира " по Българска национална телевизия.

" Правилното решение откъснатите със мощ епархии да се причислят там от където са откъснати, в тази ситуация българската патриаршия. Не бива да бързаме да позволяваме въпроса с Македонската православна черква. Това откъсването е било непосредствено, прогонват епископите. Короните им са в Националният исторически музей. Музеят ще се загуби нещо, короните които са им отнети, в случай че се върнат ще им ги дам ", сподели още Димитров.

" Ако не искаш да решаваш даден проблем се основава комисия. Гърците не желаят думата “Македония” да се загатва даже и като прилагателно в страната. Сърбия е с безпокойство, че могат да се откъснат още територии, и още веднъж стана с по-малко България. Ще се понижава още в случай че не престават по този начин ", добави още професорът.

" Преди дни в град Модена в Италия българската професорка откри най-старата история на България, написана 97 години преди “История славянобългарска”. Това е нещо, което се търси от над 150 години. Но това очевидно не е толкоз значимо, колкото сватбата на принц Хари. От научна позиция е по-добра тази история, тъй като създателят Петър Богдан има висше обучение. А Паисий не е бил с висше, и съгласно мен е плагиатствал от Мавро Орбини ", приключи Божидар Димитров.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР