Да спрем търговията с човешкото здраве!“, Да излекуваме здравеОПАСНАТА система!“.

...
Да спрем търговията с човешкото здраве!“, Да излекуваме здравеОПАСНАТА система!“.
Коментари Харесай

Палатков лагер под прозорците на властта: Медсестрите на протест срещу системата

Да спрем търговията с човешкото здраве! “, „ Да излекуваме здравеОПАСНАТА система! “. Това са част от надписите, които се виждат в палатковия лагер под прозорците на властта, съобщи БГНЕС.

Мая Илиева, ръководител на синдиката на медицинските експерти, сподели, че медицински експерти и през днешния ден ще отидат от Министерския съвет до болница " Пирогов " . Те възобновиха митингите си в столицата през вчерашния ден с шествие до " Пирогов " с искане за по-високи начални заплати или за съблюдаване на контрактуваната по групов трудов контракт сума от 950 лв. .
 
 митинг палатки медсестри БГНЕС

Представители на синдиката се срещнаха преди време с премиера Бойко Борисов . Сега те споделят, че не желаят среща с никого, а решение на проблемите.

 
 митинг палатки медсестри БГНЕС

Към протестиращите от Синдиката на медицинските експерти се причислиха майки на деца с увреждания, които оповестиха неопределен митинг с палатков лагер пред Министерския съвет с гледище за оставка на обществения министър Деница Сачева , тъй като пренебрегвала Закона за персоналната помощ и в страната близо 15 хиляди души са без персонални асистенти .

 
 митинг палатки медсестри БГНЕС

В палатковия лагер е имало хора през цялата нощ , има и в този момент, споделиха представители на протестиращите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР