Да се въведе данък върху бакшиша е смехотворно предложение, каза

...
Да се въведе данък върху бакшиша е смехотворно предложение, каза
Коментари Харесай

Ресторантьори: Данък върху бакшиша е смехотворен, тогава да е за всички

Да се вкара налог върху бакшиша е смехотворно предложение, сподели Емил Коларов, ръководител на Cдружeниeтo нa зaвeдeниятa в Бългaрия в предаването " Лице в лице " по Би Ти Ви. 

Обаче, в случай че има такива планове, за какво то не се отнася за всички - водачи на таксита, фризьори и така нататък Като има дано да е върху всички, за какво би трябвало да вършат опити само върху нашия отрасъл, ядоса се Коларов. 

Освен това той счита, че  концепциите за изсветляване на бизнеса целели да се заяждат с ресторантьорите, които от дълго време работели на ярко.

" 9% Данък добавена стойност, ни оказа помощ да оцелеем след огромната рецесия, която към момента продължава ", сподели той и даде образец - 130 хиляди назначени имало пред Ковида, а след него има 89. Това било понижение с 30%, което било фрапиращо. 

" Този налог не го плащаме ние, нито личния състав ни, той го заплаща клиента. Чрез него можем да оцелеем, другояче цените би трябвало да се вдигнат още повече. До този миг с нарастването на инфлацията при нас са се повишили с 15-20%, което не е нищо спрямо другите сектори ", описа той. 

Той изясни, че преди пандемията, когато ДДС-то било 20% са внесли 296 млн. лева налози. За предходната година, когато е бил 9% са импортирани 463 млн. при 30 хиляди индивида по-малко работещи в сектора. 

" Ако Данък добавена стойност остане 9%, отиваме на 759 млн. за идната година, които ще бъдат импортирани, това, несъмнено, са планирани числа. А в случай че го вдигнат на 20% ще бъдат бъдат импортирани към 426 млн. ", изясни още ръководителят на Cдружeниeтo нa зaвeдeниятa в Бългaрия и предложи на финансово министерство да излязат и да кажат при какъв брой % Данък добавена стойност се внасят повече налози.  
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР